Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Συνεχίζονται οι προβολές της Δευτέρας

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Συνεχίζονται οι προβολές  της Δευτέρας

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας συνεχίζει τις προβολές της Δευτέρας για το νέο έτος με επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, οι οποίες προβλήθηκαν στο δίκτυό του εκτός Καλαμάτας. Οι ταινίες έχουν ελληνικούς (SDH) και αγγλικούς υπότιτλους, ενώ  η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν.

Να σημειωθεί πως όλες οι προβολές γίνονται στο Doc Cafe, Κουτσομητοπούλου 6, Ιστορικό Κέντρο, στις 8.30 το βράδυ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1 – All God’s Children του Robert Lemelson (66’), 2021

Πρόκειται για την ιστορία του Ίντρις, ένα παιδί με μη λεκτικό αυτισμό από την Ιάβα, αλλά και για μια κοινότητα που παλεύει για τα δικαιώματα των αναπήρων και τη συμπερίληψη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/1 – 65 Rose του Davide Del Mare (89’), 2021

Ο Κρίστιαν έχει χάσει την εγκυμονούσα σύντροφό του Μάρτα και αποφασίζει να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι με τα πόδια ώστε να μαζέψει χρήματα για την επιστημονική έρευνα κατά της πιο διαδεδομένης σπάνιας γενετικής ασθένειας στην Ιταλία, της κυστικής ίνωσης.

Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ ντελ Μάρε προσβεβλημένος από την ίδια ασθένεια, αφηγείται την ιστορία σε πρώτο πρόσωπο περπατώντας πλάι πλάι με τον Κρίστιαν για 4.000 χλμ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/1 – The Neighborhood Storyteller της Alejandra Alcala (50’), 2022

Ο πόλεμος διώχνει την Ασμαά από την πατρίδα της, τη Συρία. Η Ασμαά επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά της ως ενήλικη όταν γίνεται η αφηγήτρια της γειτονιάς και ξεκινά να χρησιμοποιεί την αφήγηση παραμυθιών στα παιδιά σαν μια γέφυρα για να θίξει κρίσιμα ζητήματα στη νέα κοινότητα όπου ζει, το Ζαατάρι, προσφυγικό καταυλισμό στην Ιορδανία.