Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Δεν μπορεί η Παιδεία και η Γνώση να ικανοποιούν απόψεις δικαιωματισμού και ιδεοληψίας»

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Δεν μπορεί η Παιδεία και η Γνώση να ικανοποιούν  απόψεις δικαιωματισμού και ιδεοληψίας»

Τιμήθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών

Με κάθε μεγαλοπρέπεια, παρουσία πλήθους εκπαιδευτικών και μαθητών, τιμήθηκε η μνήμη των Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Παμμεγέθη Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια αυτής, μάλιστα, τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του ευσεβούς νέου Νικολάου Τζώρτζη.

Το σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπινίσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Ντιπ και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, κηρύττοντας το θείο λόγο ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της Παιδείας και της Γνώσεως, μια αξία που αναγνώριζαν οι Τρεις Ιεράρχες και που, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «δεν μπορεί η Παιδεία και η Γνώση να ικανοποιούν απόψεις δικαιωματισμού και ιδεοληψίας. Η Παιδεία μεταμορφώνει τον άνθρωπο και τον καθιστά μια προσωπικότητα ψυχοσωματικά ολοκληρωμένη και τον θέτει στο στίβο της ζωής χρήσιμο για την κοινωνία και τους συνανθρώπους του». Επίσης, κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται στο λήθαργο του δικαιωματισμού και της ιδεοληψίας να αφυπνισθούν και να καταλάβουν τα λάθη τα οποία κάνουν, διότι θα οδηγήσουν σε διάσπαση την κοινωνία και θα διαταράξουν την κοινωνική συνοχή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η αρτοκλασία υπέρ υγείας και προόδου των μαθητών και των εκπαιδευτικών, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, των αντιδημάρχων Γεωργίου Φάββα, Πιπίνας Κουμάντου και Αναστ. Σκοπετέα, των διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και του Προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας Π. Λύρα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας Ελένη Πάλλη.