Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Βούλιαξε στα «ρηχά» η χθεσινή κινητοποίηση στην Καλαμάτα

Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Βούλιαξε στα «ρηχά» η χθεσινή κινητοποίηση στην Καλαμάτα

Ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο που εισηγείται η κυβέρνηση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων ήταν η χθεσινή, με την Καλαμάτα να βάζει χαμηλά τον πήχη, αφού η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ιστορικό Δημαρχείο «βγήκε» εκτός προγραμματισμού.

Έτσι, παρά την αρχική ενημέρωση εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας της Καλαμάτας και της ΑΔΕΔΥ για πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, χθες στις 12 το μεσημέρι, έξω από το παλιό Δημαρχείο της πόλης, για λόγους διαφοροποίησης της φοιτητικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε μια ώρα νωρίτερα και σε διαφορετικό σημείο, χωρίς καμία σχετική ενημέρωση, στην οποία συμμετείχε, τελικά, και το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας.

Επί της ουσίας, μιλώντας στο «Θ» για τις θέσεις της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο γενικός γραμματέας της, Θεόφιλος Παπαδόπουλος, σημείωσε: «Πάντα, τόσο η ΕΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ, έχουν ως προμετωπίδα των αγώνων τους το Δημόσιο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Δημήτρης Φαββατάς, εξήγησε: «Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας ζητά από την κυβέρνηση να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο που είναι προς συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφού αυτό απαγορεύεται και από το Σύνταγμα στο άρθρο 16, και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να είναι δωρεάν για όλους. Πρέπει άμεσα όλοι οι φοιτητές να έχουν άμεση πρόσβαση, να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση και να δοθούν ακόμη περισσότερα χρήματα για καλύτερη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της νεολαίας μας».

Χρ.Μ.