Μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση στο Μανιατάκειον: «Ο φίλος μου ο Ανδρέας είναι αυτιστικός»

Μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση στο Μανιατάκειον: «Ο φίλος μου ο Ανδρέας είναι αυτιστικός»

Το πρωί της περασμένης Κυριακής στο Μανιατάκειον Ίδρυμα και ειδικότερα στην αίθουσα Ταρσούλη παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαρίας Λευτάκη «Ο φίλος μου ο Ανδρέας είναι αυτιστικός».

Η βιβλιοπαρουσίαση διεξήχθη σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Χαρτί και μολύβι» και οι παρευρισκόμενοι καθηλώθηκαν, αφού πρόκειται για ένα βιβλίο που είναι κατάθεση ψυχής και δίνει μηνύματα ζωής.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μαθητές της Σχολής Χορού του κ. Νικολακοπούλου, συνδέοντας λέξεις, φράσεις και κανόνες με ξεχωριστό τρόπο. Επίσης, ο μουσικοσυνθέτης Απόστολος Αρμάγος σύνθεσε μελωδίες που ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ακόμη ο Νίκος Αρβανίτης και ο γιος του Ταξιάρχης, που μίλησαν για το βιβλίο από τη δική τους ματιά.

Από την πλευρά της, η κα Μαρία Λευτάκη μίλησε βιωματικά για το βιβλίο, αλλά και για ό,τι μπορεί να αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Τέλος, ακούστηκαν λόγια καρδιάς από το σκιτσογράφο του βιβλίου, τον Νικόλα, ενώ ο Γιώργος Ζαννιδάκης μετέδωσε όλα αυτά που η εκπαιδευτική κοινότητα, η τοπική κοινωνία, αλλά και η ίδια η οικογένεια πρέπει να αφουγκραστούν.
Π.Μπ.