Νέα Αριστερά: Με ξεκίνημα από την Καλαμάτα η οργανωτική συγκρότηση

Νέα Αριστερά: Με ξεκίνημα από την Καλαμάτα η οργανωτική συγκρότηση

Προς την επόμενη μέρα κοιτάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νέας Αριστεράς», με το μεγάλο ζητούμενο να είναι η οργάνωση και ο σχηματισμός κομματικού φορέα.

Υπό αυτό το πρίσμα, την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο πραγματοποιήθηκε πανελλαδική συνδιάσκεψη στελεχών με στόχο το σχεδιασμό της οργανωτικής συγκρότησης της Νέας Αριστεράς, την επεξεργασία της ιδρυτικής της διακήρυξης και την προετοιμασία ιδρυτικής συνδιάσκεψης στα τέλη Φεβρουαρίου.

Όπως επισημάνθηκε στο κλείσιμο του Νάσου Ηλιόπουλου, αλλά και σε σειρά παρεμβάσεων και ομιλιών, αυτή η διαδικασία δεν μπορεί παρά να γίνει με το βλέμμα προς τα έξω, στους μικρούς και τους μεγάλους αγώνες μαζί με την κοινωνία.

«Να γίνουμε η φωνή των πολλών», ήταν η φράση που ακούστηκε σε πολλές τοποθετήσεις.

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Χαρίτσης στην ομιλία του, στόχος της «Νέας Αριστεράς» δεν είναι μόνο να αποτελέσει τη θετική έκπληξη των ευρωεκλογών, αλλά και η νίκη στη μάχη για την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία των ιδεών της Αριστεράς, για την ηγεμονία των σύγχρονων προοδευτικών λύσεων.

«Στην κάλπη βεβαίως, αλλά όχι μόνο εκεί. Πάνω από όλα στη ζωή των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τη «Νέα Αριστερά», μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να γίνουν τουλάχιστον 80 εκδηλώσεις του νέου φορέα ανά την επικράτεια, ενώ θα τρέξει και η καμπάνια για συμμετοχή του κόσμου στο εγχείρημα.

Θέμα χρόνου είναι, επίσης, η ανακοίνωση του ονόματος που θα αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου Τύπου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει και οι διεργασίες, ώστε να βγουν μπροστά νέα πρόσωπα, κάποια εκ των οποίων αναμένεται να βρίσκονται και στη λίστα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί καμπάνια για την ακρίβεια, ενώ σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνει η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του ξενοδοχείου Rex στην Καλαμάτα εκδήλωση με ομιλητές τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξη Χαρίτση και τον κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και καθηγητή Πολιτειολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Χριστόπουλο. Μια παρουσία που σηματοδοτεί και το στόχο της «Νέας Αριστεράς» για συμπόρευση με προσωπικότητες και κινήσεις από όλο το φάσμα της αριστεράς, της κεντροαριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και των δικαιωμάτων.
Α.Π.