Νέα Αριστερά Μεσσηνίας: «Δε νοείται εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας να ορθώνονται εμπόδια στην ανάπτυξη του νομού»

Νέα Αριστερά Μεσσηνίας: «Δε νοείται εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας  να ορθώνονται εμπόδια στην ανάπτυξη του νομού»

Για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στα έργα υποδομών του νομού τοποθετείται σε παρέμβασή της η «Νέα Αριστερά» Μεσσηνίας.

Αναλυτικά, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωσή της: «Επί μία 4ετία, αλλά και στον τρέχοντα χρόνο της δεύτερης θητείας της, η επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να μη συνεχίσει και να μην ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα υποδομών της Μεσσηνίας, που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε λόγω αδιαφορίας είτε στοχεύοντας σε μικροκομματικά οφέλη, μέσω επικοινωνιακών τεχνασμάτων ή για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, είχε ολέθρια αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι μέχρι και σήμερα μεγάλες καθυστερήσεις και παλινωδίες στην υλοποίηση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Αντίστοιχα, τα απαραίτητα για τη λειτουργία του Φιλιατρινού φράγματος αρδευτικά δίκτυα, παραμένουν “σχέδια επί χάρτου”, ενώ η επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα στην Ολυμπία οδό επιβεβαίωσε, δυστυχώς, ότι το έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα εξακολουθεί να είναι “εκτός πλάνων” της κυβέρνησης!

Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και τραγικών επιπτώσεων στην αγροτική παραγωγή, λόγω της κλιματικής αλλαγής, δε νοείται, εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας, ανεπάρκειας και αδιαφορίας, να ορθώνονται εμπόδια στην ανάπτυξη τόσο του πρωτογενούς όσο και του τουριστικού τομέα της Δυτικής Μεσσηνίας, αλλά και του νομού μας γενικότερα.

Η “Νέα Αριστερά” θα σταθεί δίπλα στους φορείς και τα κινήματα των πολιτών, στους φορείς της αυτοδιοίκησης, στις εμπορικές και επιμελητηριακές οργανώσεις και θα αποτελέσει τη φωνή τους για τη διεκδίκηση της υλοποίησης των απαραίτητων έργων πνοής στο νομό μας».