ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Συμμετοχή στις έρευνες για ανεύρεση αγνοούμενου

ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Συμμετοχή στις έρευνες για ανεύρεση αγνοούμενου

Συμμετοχή στην έρευνα για τον αγνοούμενο Θεόδωρο Γιαννουσόπουλο συμμετέσχε η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.

Όπως, μάλιστα, σημειώνει σχετικά σε ανακοίνωσή της: «Την Πέμπτη 28/12 και περί ώρα 22:00, στην εθελοντική μας ομάδα δηλώθηκε η  εξαφάνιση του κ. Γιαννουσόπουλου Θεόδωρου, κατοίκου Μεσσήνης, από οικείους του.  Η συνδρομή της ΟΑΚ ακυρώθηκε, διότι υπήρξε επικοινωνία μαζί του λίγο αργότερα.

Την επόμενη ημέρα 29/12 και περί ώρα 11.30 π.μ., μας δηλώθηκε πάλι η εξαφάνισή του από τους οικείους του, καθώς και από το Τμήμα Ασφάλειας Καλαμάτας. Άμεσα  ενεργοποιήθηκε το Τμήμα Έρευνας – Διάσωσης της ΟΑΚ, που με κλιμάκιο 6 εθελοντών, 2 οχημάτων και 1 Drone μετέβησαν στην περιοχή της Τριφυλίας, όπου υπήρχαν πληροφορίες για τα ίχνη του. Ο αγνοούμενος ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών μετακινούνταν συνεχώς, έχοντας φτάσει ήδη στο Νομό Ηλείας δύο φορές. 

Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των ΜΜΕ των Νομών Μεσσηνίας – Ηλείας – Αχαΐας, του αυτοκινητόδρομου ΜΟΡΕΑΣ, της Ελληνικής Αστυνομίας (Τμήμα Ασφάλειας Καλαμάτας , Α/Τ Τριφυλίας Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων), καθώς και του  Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, μέσω του οποίου ενημερώθηκαν οι βενζινοπώλες των περιοχών, ο αγνοούμενος εντοπίστηκε πρωινές ώρες της 30ής/12, αφού είχε κινηθεί προηγουμένως από την Ηλεία με κατεύθυνση προς Μεσσηνία μέσω του ΜΟΡΕΑ.

Ευχαριστούμε όλους τους ανωτέρω φορείς για την άψογη συνεργασία και προτρέπουμε  σε ανάλογες περιπτώσεις την τοποθέτηση συστήματος εντοπισμού θέσης ( GPS) στα  οχήματα ανθρώπων που πάσχουν από άνοια».