ΟΑΚ Μεσσηνίας: Ετήσιος απολογισμός συνδρομών και δραστηριοτήτων

ΟΑΚ Μεσσηνίας: Ετήσιος απολογισμός συνδρομών και δραστηριοτήτων

Σε απολογισμό των συνδρομών σε συμβάντα και των δράσεων της εθελοντικής ομάδας για το έτος 2023 προέβη η ΟΑΚ Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, οι εθελοντές της ΟΑΚ συνέδραμαν και συμμετείχαν στις εξής δράσεις: 

Συμβάντα πυρκαγιάς: 28

Παροχή βοήθειας: 18

Έρευνα – διάσωση: 6

Κάλυψη πυροπροστασίας: 5

Επισκέψεις σε σχολεία – ομιλίες: 5

Εκπαίδευση – ασκήσεις: 3

Από το έτος 2023, όπως σχολιάζεται, «ξεχώρισαν η συνδρομή της ΟΑΚ με 5 πυροσβεστικά οχήματα στην πυρκαγιά της Ασπροπουλιάς, την 31η/8, καθώς και η συνδρομή στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας μέσω τεσσάρων αποστολών για διάσωση ανθρώπων, ζώων, αντλήσεις υδάτων και διάφορες παροχές βοηθείας.

Όλες οι ανωτέρω δράσεις και δραστηριότητες έγιναν χάρη στην εθελοντική προσφορά των μελών της ΟΑΚ.

Για την υλοποίηση, όμως, όλων αυτών των δράσεων οι εθελοντές αφιέρωσαν κατά το έτος 2023 επιπλέον χιλιάδες υποστηρικτικές ώρες σχετικά με διοικητικά θέματα, καθαριότητες- συντηρήσεις εξοπλισμού, κατασκευές κ.τ.λ.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει σε όλες και όλους τους εθελοντές της ομάδας για τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώνουν στην ΟΑΚ και, κατ’ επέκταση στην κοινωνία  ευρύτερα.

Ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία τη ΔΙ.Π.Υ.Ν Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια του νομού, καθώς και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για την υποδειγματική τους  συνεργασία καθ όλο το έτος

Ευχαριστούμε το Δήμο Καλαμάτας και τους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας, καθώς και τα αντίστοιχα γραφεία Πολιτικής Προστασίας, για τη συνεργασία τους.

Ευχαριστούμε τις εθελοντικές ομάδες και τον κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά για τη συνεργασία και την υποστήριξη σε κάθε συμβάν.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της Ομάδας μας. Δίχως τη δική τους ενίσχυση, δε θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στις επιχειρησιακές μας υποχρεώσεις».