Ογκολογική Νοσοκομείου Καλαμάτας: Μόνη λύση ο ιδιώτης ιατρός

Ογκολογική Νοσοκομείου Καλαμάτας: Μόνη λύση ο ιδιώτης ιατρός

Ζήτημα που ταλαιπωρεί τους καρκινοπαθείς στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, αλλά και της Μεσσηνίας, είναι η κατάσταση στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς η μία γιατρός που υπηρετεί εκεί βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, ενώ η δεύτερη θέση ιατρού παραμένει ακάλυπτη.

Από πλευράς υπουργείου προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη θέση, όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν ογκολόγο, όποτε το πρόβλημα παραμένει. Πλέον ως μόνη λύση διαφαίνεται η σύμβαση με ιδιώτη ιατρό.

Σε ερώτηση που έγινε για το συγκεκριμένο ζήτημα στην πρόεδρο του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας, η κα Χρυσάνθη Μάλλιου απάντησε ότι είναι αδιανόητο μια Κλινική να στηρίζεται σε έναν μόνο γιατρό, ενώ από την πλευρά του το σωματείο έχει ζητήσει επανειλημμένα προκήρυξη θέσης ογκολόγου.

Ήδη μια φορά αυτή προκηρύχθηκε, βγήκε όμως άγονη, έτσι ζήτησε να δοθούν ειδικά κίνητρα στους γιατρούς στην περιφέρεια.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, γίνονται οι θεραπείες που ήδη είχε δώσει η γιατρός, από γιατρούς του Τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας, αλλά η κα Μάλλιου ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Με τη σειρά του ο γραμματέας του σωματείου, Μανώλης Μάκαρης, πρόσθεσε ότι το πρόβλημα με την Ογκολογική ήταν γνωστό εδώ και καιρό, αφού ένας γιατρός δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες μια τέτοιας κρίσιμης κλινικής.

Κατά τον κ. Μάκαρη, η ενημέρωση που είχε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι ότι εκτάκτως θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιώτη γιατρό για να καλύψει προσωρινά την κατάσταση, ενώ ο ίδιος ζήτησε να προκηρυχθεί ξανά η θέση.
Π.Μπ.