Οι δράσεις πεζοπορικού τμήματος του «Ευκλή» κατά τον Ιανουάριο

Οι δράσεις πεζοπορικού  τμήματος του «Ευκλή» κατά τον Ιανουάριο

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» τον πρώτο μήνα του νέου έτους, 2024, έχει οργανώσει τρεις ενδιαφέρουσες δράσεις.

Συγκεκριμένα:

  • 14 (μεταφέρθηκε από τις 7/1 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών): Ανάβαση σε μια από τις πιο γνωστές και όμορφες πεζοπορικές διαδρομές, το περίφημο Μπίλιοβο, το λιθόστρωτο καλντερίμι που συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα (300 μ. υψόμετρο) και Αλτομιρά (800 μ.) στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Βαθμός δυσκολίας Α+, ενδείκνυται για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.

  • 21: Κοπή βασιλόπιτας του πεζοπορικού και εκδρομικού τμήματος στην Ιερά Μονή Λουκούς.

Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις: Στη δίτοξη υδατογέφυρα Μονής Λουκούς, την αρχαιότερη υδατογέφυρα της Ευρώπης. Στην  Έπαυλη Ηρώδη του Αττικού. Στο παράλιο Άστρος Κυνουρίας. Στο Κάστρο Παραλίου Άστρους.

  • 24: Προβολή ταινίας και παρουσίαση του συλλόγου, σε συνεργασία με την Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με τίτλο «Τα Οχτώ Βουνά – Le Otto Montagne / The Eight Mountains», μια περιπέτεια ζωής του Πιέτρο και του Μπρούνο. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Πάουλο Κανιέτι. Τα φυσιολατρικά «Οχτώ Βουνά» έχουν κερδίσει ήδη 16 Βραβεία σε Παγκόσμια Φεστιβάλ, και έφυγαν με το Βραβείο της Επιτροπής από το Φεστιβάλ των Καννών το 2022.

Πληροφορίες στην κα Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου) στα τηλέφωνα: 27210 90627 και 697 425 2234 (απογευματινές ώρες) ή στο φβ: Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ.

-φωτογραφία αρχείου-