Πέρα βρέχει…

Πέρα βρέχει…

Ευλόγως οι καταναλωτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στα ράφια και στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Κι εννοώ στα «καρτελάκια» με τις τιμές! Όμως, δε γίνεται μόνο εκεί το «πάρτι» με τις ανατιμήσεις. Στα φαρμακεία να δείτε τι γίνεται! Πριν προλάβει να μπει ο καινούργιος χρόνος οι εταιρείες που παράγουν ή εισάγουν τα λεγόμενα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. ( Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) «χτύπησαν στο δόξα πατρί»!

Σε 67 ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. οι ανατιμήσεις ξεπερνούν το 38%! Την υψηλότερη ανατίμηση παρουσιάζει το παυσίπονο mesulid gel – κατά 38,11%! Κι αν νομίζετε πως το γνωστό depon πηγαίνει πίσω, αυταπατάστε. Όλη η «οικογένεια» των depon – πρόκειται για 11 φαρμακευτικά σκευάσματα – έχει ανατιμηθεί από 4,46% μέχρι 29,21%! Ζωή να  ’χουν…

Επίσης, όλη η σειρά της Nicorette – περί τα 13 σκευάσματα που χρησιμοποιούνται από αυτούς που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα – ανατιμήθηκε από 2,99% μέχρι 6,74%!

Όπως λένε άνθρωποι της φαρμακευτικής αγοράς, είναι εδώ και καιρό που στην κατηγορία των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. γίνεται πάρτι με τις ανατιμήσεις, που αγγίζει τα όρια της ασυδοσίας!

Άραγε, γιατί δεν ιδρώνει το αφτί κανενός;

Α.Π.