Πλούσιο πρόγραμμα το Φεβρουάριο για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Πλούσιο πρόγραμμα το Φεβρουάριο για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Μετά τις απόλυτα επιτυχημένες δράσεις τον Ιανουάριο, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ετοιμάζονται για τις δράσεις του Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, λοιπόν, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του, θα δοθεί συναυλία Μουσικής Δωματίου, που ταυτόχρονα αποτελεί και τις απολυτήριες εξετάσεις της ταλαντούχου σπουδάστριας Ζωής Κατσαπάρα.

Η Ζωή θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα μουσικής δωματίου για βιολί, φλάουτο με ράμφος και πιάνο του G.Ph. Telemann, καθώς και σονάτες για βιολί και πιάνο των W.A. Mozart και L.v. Beethoven, στο πλαίσιο των απολυτηρίων εξετάσεών της από την τάξη Μουσικής Δωματίου του καθηγητή Λουκά Γεώργα. Συνεργάζονται μαζί της οι Κατερίνα Χρυσανθακοπούλου (φλάουτο με ράμφος), Δημήτρης Αδαμόπουλος (πιάνο) και ο καθηγητής της, Λουκάς Γεώργας (πιάνο)

Είσοδος ελεύθερη.

Το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενηθεί για ένα διήμερο σεμινάριο ο μαέστρος και τσεμπαλίστας Μάρκελλος Χρυσικόπουλος. Μόνιμος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϊρόιτ, ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος θα διδάξει τους σπουδαστές μονωδίας του ΔΩΚ τα μυστικά της Μπαρόκ και Κλασικής Φωνητικής Μουσικής.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, επιστρέφουν στο Δημοτικό Ωδείο τα Παραμύθια της Κυριακής με τη Χριστίνα Δίμιζα και τη Λίλλυ Τριαντάρη. Είσοδος ελεύθερη

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, έχουν σειρά τα “Παραμύθια Σοφίας” για ενήλικο κοινό και πάλι με τη Λίλλυ Τριαντάρη και τη Χριστίνα Δίμιζα! Είσοδος ελεύθερη.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, η αίθουσα συναυλιών του ΔΩΚ θα μετατραπεί σε καλλιτεχνικό καφενείο, με μια βραδιά αφιερωμένη στην τζαζ μουσική! Το κουιντέτο της τζαζ τραγουδίστριας Σοφίας Μπράιλα θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές με γνωστά τζαζ standards! Είσοδος ελεύθερη

Τέλος, καθώς φέτος είναι δίσεκτο έτος, το Ωδείο δε θα μπορούσε να αφήσει «ανεκμετάλλευτη» την 29η Φεβρουαρίου! Τότε ο ειδικός στην παλαιά μουσική, δηλαδή στη μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, Δημήτρης Κούντουρας, θα μεταδώσει τους σπουδαστές φλάουτου και φλάουτου με ράμφος τα… μυστικά της μουσικής του G.Ph. Telemann.