Ποιες θα είναι οι τιμές για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Ποιες θα είναι οι τιμές για  τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Με τιμοκατάλογο θα λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας τους και το πόσο θα κοστίσουν στους ασθενείς.

Μιλώντας χθες στον ANT1 o Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ θα είναι επί πληρωμή και θα επιβαρύνουν τον πολίτη κατά το 30% της συνολικής δαπάνης της επέμβασης, ενώ το 70% θα το καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.

«Η χρέωση θα προβλέπεται μέσα από την υπουργική απόφαση. Για την κάθε επέμβαση έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 70% και ο ασθενής το 30%», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε δε πως η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θα ακολουθεί αυτή των πρωινών χειρουργείων στο ΕΣΥ και θα ξεκινήσει σύντομα: «Σήμερα τα χειρουργεία είναι μέχρι τις 15:00, κάτι που έχει δημιουργήσει μία λίστα, εκτός κι αν κριθεί επείγον και χειρουργηθεί κάποιος επειγόντως.

Αυτό που ισχύει σήμερα θα ισχύσει στο ακέραιο, ωστόσο αν θέλει κάποιος, θα πάει να χειρουργηθεί το απόγευμα επί πληρωμή. Για να μπορεί μία κλινική να οργανώσει απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τα πρωινά της χειρουργεία», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.