Ποιος αναλαμβάνει τι στο Δήμο Καλαμάτας τις επόμενες μέρες

Ποιος αναλαμβάνει τι στο Δήμο Καλαμάτας τις επόμενες μέρες

Παλιά και νέα πρόσωπα, αλλά και μη εκλεγμένοι

Άκουσε, κατέγραψε και ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας κατά την επόμενη θητεία ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον ορισμό των αντιδημάρχων και των υπευθύνων σε καίριες θέσεις.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά τις εκλογές έως τις μέρες αυτές, πραγματοποιήθηκαν πάμπολλες συναντήσεις του δημάρχου με τους νέους συμβούλους του, κατά τις οποίες παρουσιάσθηκαν οι στόχοι για τη νέα θητεία, αλλά και όσα θα αλλάξουν, ώστε ο Δήμος να ακολουθήσει μια νέα πορεία.

Έπειτα από πολλές συναντήσεις

Από τις συναντήσεις αυτές έχει φανεί ότι ο κ. Βασιλόπουλος θα επιδιώξει την αξιολόγηση των συνεργατών του και την απόδοση στα καθήκοντα που θα τους αναθέσει, κάθε χρόνο, ώστε να μπαίνουν νέοι στόχοι και κανένας τομέας της καθημερινότητας του πολίτη να μη μένει πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αξιολόγηση των προτάσεων που του έχουν γίνει, ο δήμαρχος έχει καταλήξει εδώ και καιρό σε συγκεκριμένα ονόματα για τις θέσεις που έχει να μοιράσει.

Μάλιστα, προχθές εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών εγκύκλιος με την οποία αποτυπώνονται και αναλύονται οι βασικοί παράμετροι που διέπουν το θεσμό του «αντιδημάρχου» εν όψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου (από 1η Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Δεκεμβρίου 2028) και σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε με τις νέες διατάξεις.

Κατά την εγκύκλιο αυτή, στο Δήμο Καλαμάτας ο ανώτατος αριθμός αντιδημάρχων που μπορεί να ορισθούν είναι 11 και συγκεκριμένα 8 έμμισθοι και 3 άμισθοι.

Ποιοι και πού

Για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βασιλόπουλος θα προτείνει τον Γιώργο Φάββα, που στη θητεία που τώρα λήγει είναι αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων.

Τη θέση του αντιδημάρχου για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής αναμένεται να αναλάβει η νεοεκλεγείσα Πιπίνα Κουμάντου.

Τη θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας φαίνεται να αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, που θα αφήσει τη θέση που έχει τώρα, του αντιδημάρχου Συντήρησης Υποδομών, Συγκοινωνιακού και Κυκλοφοριακού Έργου.

Τη θέση του αντιδημάρχου Υποδομών μάλλον καταλαμβάνει ο κ. Ανδρέας Καραγιάννης, ενώ για την αντιδημαρχία που θα χειρίζεται πολεοδομικά θέματα ακούγονται τα ονόματα του κ. Βασίλη Παπαευσταθίου και του κ. Βασίλη Κουτραφούρη.

Την αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας φαίνεται να αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Παπαδάκης, με αρμοδιότητα και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ ο τομέας των Οικονομικών φαίνεται πως είναι και ο μόνος που δε θα αλλάξει και θα παραμείνει αμετακίνητος στη θέση του αντιδημάρχου ο κ. Σαράντος Μαρινάκης.

Τα αθλητικά ζητήματα θα αναλάβει να χειρίζεται ο κ. Γιώργος Λαζαρίδης, ενώ στο Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας θα παραμείνει ως πρόεδρος ο κ. Σ. Κριτσωτάκης.

Τέλος, ο «χαμένος» των εκλογών, ο νυν αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τουρισμού, Κλιματικής Αλλαγής, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Νίκος Μπασακίδης, αναμένεται – αν και δεν έχει εκλεγεί – να αναλάβει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, προκειμένου να χειρισθεί τα ζητήματα του κλιματικού συμβολαίου, στο οποίο η Δημοτική Αρχή δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να ηγηθεί κι ενός αναπτυξιακού σχήματος που θα χειρίζεται όλα αυτά τα θέματα.

Της Βίκυς Βετουλάκη