Πρεμιέρα με 8,32μ. σε προπονητική ημερίδα για τον Μίλτο Τεντόγλου

Πρεμιέρα με 8,32μ. σε προπονητική ημερίδα για τον Μίλτο Τεντόγλου

Εντυπωσιακός ακόμη και σε… προπονητικό τεστ ο Μίλτος Τεντόγλου με τέσσερα άλματα πάνω από τα 8 μέτρα, χθες, στο ΟΑΚΑ.

Στην καθιερωμένη πλέον προπονητική ημερίδα στίβου του Γ. Πομάσκι στο ΟΑΚΑ, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε εντυπωσιακά πράγματα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε τρία άλματα πάνω από τα 8 μέτρα, με καλύτερο στα 8,32μ.

Στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ ο αγώνας δεν ήταν επίσημος (χαρακτηριστικά οι επιδόσεις μετρήθηκαν με μεζούρα), με τον Τεντόγλου να κάνει άλματα πέρα από το 8,32μ., στα 8,21μ., 8,20μ. και 8,01μ.

«Είναι από τα καλύτερά μου άλματα. Οταν σε προπόνηση βγάζω τέτοια άλματα, ξέρω ότι είμαι καλά.Είμαι έτοιμος για τους αγώνες. Εχω περιθώριο να τρέξω καλύτερα, καθώς δεν έτρεξα και τόσο καλά σήμερα στην φορά μου. Στην καλή φόρα κρύβονται τα μεγάλα άλματα. Τεχνικά ήμουν αρκετά καλά» είπε ο Τεντόγλου.

«Με βοήθησε το ότι μπήκε θέρμανση στο ΟΑΚΑ. Είμαστε ευγνώμων για όσα έφτιαξαν στο προπονητήριο. Σε 10 μέρες πλέον πάμε Οστράβα που είναι πολύ καλός αγώνας. Θα είναι ένα καλό τεστ.» πρόσθεσε.

Mε 7,71μ., ακολούθησε ο Σταματονικολός, ενώ στο επί κοντώ γυναικών η Αριάδνη Αδαμοπούλου πέρασε τα 4,30μ. και κέρδισε.

Ο Δημήτρης Τσιάμης για μία ακόμη φορά δεν είχε πρόβλημα να πετύχει μια μεγάλη επίδοση, παρότι αγωνίστηκε με έξι διασκελισμούς. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη σημείωσε 16,40 μ., ενώ αν είχε κρατηθεί στο τρίτο του άλμα στο 16,37 μ., θα μπορούσε να είχε σημειώσει ακόμη μεγαλύτερο άλμα. Ο αθλητής, ο οποίος θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Σλοβακία, είχε ακόμη έγκυρες προσπάθειες στα 15,76 μ. και 16,14 μέτρα. Με προπονητική φόρα αγωνίστηκε και ο Ανδρέας Πανταζής, που ήταν δεύτερος με 15,34 μέτρα και τρίτος ο Δημήτρης Μονόπωλης με 15,17 μέτρα.

Στο τριπλούν των γυναικών ξεχώρισαν νεαρές αθλήτριες που το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν καλές παρουσίες στην κατηγορία Κ18. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ελένη– Νεκταρία Μάμα με 12,47 μ. και δεύτερη ήταν η Δέσποινα Πάσιου με 12,32 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες του Δημήτρη Βασιλικού το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Πηγή: gazzetta.gr