Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το Κέντρο Υγείας στα Φιλιατρά

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός  για το Κέντρο Υγείας στα Φιλιατρά

Μαζί με 3 επιπλέον στους νομούς Ηλείας και Αργολίδας

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ανδρίτσαινας, Κρεστένων, Φιλιατρών, Κρανιδίου», που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Διοίκηση 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι η διενεργούσα αρχή και ενεργεί κατ’ εντολή, για λογαριασμό και στο όνομα του δικαιούχου του Προγράμματος «Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας», εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες της αρμοδιότητας της αναθέτουσας αρχής στο όνομα και για λογαριασμό της μέχρι και την κατακύρωση της σύμβασης.

Το κόστος με ΦΠΑ είναι 6.908.972,42 ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 5.571.751,95 ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 7 Φεβρουαρίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 12 ημέρες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους που προέρχονται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών και εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας, που θα συνεισφέρει στην ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Τα κτήρια στα οποία στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας έχουν κατασκευαστεί κατά κύριο λόγο τις δεκαετίες του 1980, 1990 και έχουν επιφάνεια που κυμαίνεται μεταξύ 300 τ.μ. και 1.400 τ.μ. περίπου και περιλαμβάνουν ένα ή δύο επίπεδα.

Η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας στοχεύει στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτηρίων, ήτοι στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτύων τους και γενικότερα της κατάστασης των κτηριακών υποδομών τους (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.).

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα Κέντρα Υγείας Ανδρίτσαινας, Κρεστένων, Φιλιατρών και Κρανιδίου, που εδρεύουν αντίστοιχα στους Νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Αργολίδας.