Σημαντικές παρεμβάσεις στους πρώην Δήμους Άριος, Αρφαρών, Θουρίας

Σημαντικές παρεμβάσεις στους πρώην Δήμους Άριος, Αρφαρών, Θουρίας

Ξεκινά το έργο για το νέο αγωγό Φ800, εντάχθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσίασε την πορεία των προς υλοποίηση έργων του Δήμου, αλλά κι αυτών που εντάχθηκαν σε διάφορα προγράμματα.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πριν από λίγες ημέρες υπογράψαμε ως ΔΕΥΑ Καλαμάτας ένα ακόμα σημαντικό έργο. Ένα έργο που σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε, εντάξαμε και συμβασιοποιήσαμε μέσα σε 12 μήνες, προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα έργο που αφορά στους τρεις πρώην Δήμους, Άριος, Αρφαρών και Θουρίας και περιλαμβάνει 70 ηλεκτροβάνες για το διαχωρισμό των περιοχών, 28 σταθμούς μέτρησης παροχής, 7 σταθμούς τηλεδιαχείρισης και 6.500 ψηφιακά υδρόμετρα. Ένα έργο που θα οδηγήσει την περιφέρεια του Δήμου μας στη νέα εποχή».

Επιπλέον, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι στο Πρόγραμμα “Ηλέκτρα” εντάχθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800 από τις Πηγές του Πηδήματος στην Καλαμάτα, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι κατά τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει καταθέσει η ανάδοχος εταιρεία, προκειμένου να εκκινήσει η υλοποίηση του έργου στο τμήμα από τον κόμβο του Αριοχωρίου προς Καλαμάτα.

Για το μεγάλο αντιπλημμυρικό που εξελίσσεται στην ανατολική πόλη, ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς διότι υπάρχει μια οφειλή προς την ανάδοχο εταιρεία από το κράτος, κάτι που αναμένεται ωστόσο να λυθεί.

Σε σχέση με τη δεξαμενή στο Πήδημα, ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι «έχουμε στείλει τα γεωλογικά στοιχεία που μας ζητήθηκαν από το Νοέμβριο, υπάρχει πρόβλημα καταλληλότητας στο συγκεκριμένο σημείο για τη μεγάλη δεξαμενή και αναζητείται χώρος.

Αυτό, όμως, που προέχει είναι να δοθεί η εντολή από το αρμόδιο υπουργείο, ώστε μόλις γίνουν οι διερευνητικές να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο χώρο με προδιαγραφές η μεταλλική δεξαμενή που θα εξασφαλίσει την πόλη μας για τα επόμενα χρόνια μέχρι την κατασκευή της μεγάλης δεξαμενής».