Θ. Βασιλόπουλος για πανηγύρι Υπαπαντής: «Με προϋποθέσεις και όρους πρέπει να επιστρέψει»

Θ. Βασιλόπουλος για πανηγύρι Υπαπαντής: «Με προϋποθέσεις και όρους  πρέπει να επιστρέψει»

Στο ζήτημα της επαναφοράς του πανηγυριού της Υπαπαντής αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη σχετική συζήτηση που διεξάγεται εν όψει του εορτασμού της Υπαπαντής, σημείωσε ότι το ζήτημα έχει ανοίξει, για να προσθέσει ότι το πανηγύρι «με προϋποθέσεις και όρους πρέπει να επιστρέψει».

Αναλυτικά, αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε: «Το θέμα “πανηγύρι Υπαπαντής” έχει ανοίξει ως συζήτηση. Φέτος, προφανώς, δεν υπάρχει χρόνος για να υλοποιηθεί η όποια απόφαση. Το πανηγύρι, όμως, με προϋποθέσεις και όρους, που θα τεθούν προς συζήτηση, πρέπει να επιστρέψει.

Ένα πανηγύρι που θα είναι πρότυπο, ευρωπαϊκού τύπου, που να υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και το εμπόριο της περιοχής μας, που να ενισχύει την επισκεψιμότητα και να προβάλλει όχι μόνο την Καλαμάτα, αλλά και τα τοπικά μας προϊόντα. Ένα πανηγύρι που θα εκφράζει και το σεβασμό μας στην πολιούχο μας, την Παναγιά την Υπαπαντή.

Τέτοιο πανηγύρι οραματίζομαι και προφανώς όχι ένα πανηγύρι που να έχει διάρκεια μία ή δύο ημέρες. Δε χρειάζεται βιασύνη, θα αντιμετωπίσουμε το θέμα συνολικά, θα συγκροτηθούν οι ανάλογες επιτροπές και είμαστε εδώ για να υλοποιηθεί το πανηγύρι».

Η παρέμβαση του δημάρχου ήταν και μια απάντηση σε όσα δημοσιοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο οποίος στάθηκε κατά της διεξαγωγής του πανηγυριού.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα o κ. Βασιλόπουλος σχολίασε ότι υπήρξε μία… βιασύνη από τους εμπόρους της πόλης, οι οποίοι δε γνωρίζουν ακόμη τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής.