Θέατρο του Ιονίου: Οι «Γυναίκες» του Πέτρου Αυγερινού στην Καλαμάτα

Θέατρο του Ιονίου: Οι «Γυναίκες» του Πέτρου  Αυγερινού στην Καλαμάτα

Η παράσταση, που γνώρισε τεράστια απήχηση στην Κέρκυρα, έχει πρεμιέρα απόψε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου

Μετρώντας δεκαεπτά χρόνια από την ίδρυσή του στην Κέρκυρα, το «Θέατρο του Ιονίου» δεν ξεχνά την έδρα που διατηρεί μέχρι και σήμερα στη Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καταφέρνοντας να παρουσιάζει έργα στη Μεσσηνία, την Κέρκυρα και τα λοιπά Επτάνησα.

Αυτή τη φορά, το «Θέατρο του Ιονίου» επιστρέφει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με το έργο «Γυναίκες – Η ιστορία ενός αγάλματος όταν πέφτει απ’ τη βάση του, ή μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου», το σενάριο και τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο Πέτρος Αυγερινός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κέρκυρα και αγκαλιάστηκε από το κοινό του νησιού με sold-out παραστάσεις. Όσον αφορά στην πλοκή, επί σκηνής παρουσιάζεται η ιστορία δύο αδελφών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας: Δύο γυναίκες ανάμεσα στις οποίες το μεγάλο ηλικιακό χάσμα δεν είναι η μόνη διαφορά, καθώς η πορεία της ζωής τους, αλλά και τα βιώματά τους, είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Αυτό, άλλωστε, αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιες «διαχειρίστηκαν» την ψυχολογική και λεκτική βία που δέχθηκαν σε νεότερη ηλικία, διαμορφώνοντας έτσι η καθεμία τους ξεχωριστό τρόπο ζωής.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τους συντελεστές με αφορμή την αποψινή πρεμιέρα, ο κ. Πέτρος Αυγερινός εξήγησε πως, παρότι στη βάση του έργου τοποθετούνται περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αυτά αποδίδονται μέσω της κωμωδίας, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, «τα γεγονότα μέσω της κωμωδίας συνεγείρουν χωρίς να βαραίνουν» το κοινό.

Από την πλευρά της, η Καλαματιανή Στέφη Πουλοπούλου, μία εκ των τριών πρωταγωνιστριών, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη και χαρούμενη που επιστρέφει έπειτα από αρκετά χρόνια στην Καλαμάτα, συμμετέχοντας σε μια θεατρική παράσταση. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε το «Θέατρο του Ιονίου» για αυτή την ευκαιρία που της δίνεται.

Η Φλώρη Δανδόλου, προερχόμενη από την Κέρκυρα, είναι η δεύτερη από τις τρεις πρωταγωνίστριες του έργου, αλλά και ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου του Ιονίου». Η ίδια σημείωσε ότι με μεγάλη χαρά επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Καλαμάτα συμμετέχοντας σε θεατρική παράσταση, καθώς η προηγούμενη είχε σημειώσει εξαιρετική επιτυχία.

Η Δώρα Παπανικολάου, έτερο ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου του Ιονίου» μαζί με τον Πέτρο Αυγερινό, αλλά και η τρίτη εκ των πρωταγωνιστριών της παράστασης, ανέφερε πως οι ρόλοι των δύο αδελφών παρουσιάζουν αρκετές διαφορές, αλλά το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, παρά το ανατρεπτικό φινάλε, υπάρχει κάθαρση.

Παραστάσεις

-Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, 21.15,

-Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, 2115

-Σάββατο 6 Ιανουαρίου, 19.15 και 21.15.

Προπώληση εισιτηρίων

-Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (απογευματινές ώρες)

-ticketbox.gr

-κρατήσεις θέσεων: 27230-31847

Γενική είσοδος: 13 ευρώ

Μειωμένη είσοδος: 12 ευρώ

Στην είσοδο: 15 ευρώ

Χρ.Μ.