Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τη ΔΕΥΑΚ

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τη ΔΕΥΑΚ

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να πλαισιώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ με εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και όχι του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, προκάλεσε αντιδράσεις από το φορέα.

Σε σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας, Σωτήρης Τσώνης και Παναγιώτης Μουλάς αντίστοιχα, εκφράζεται από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας η έντονη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό του από τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ.

«Καλούμε το δήμαρχο Καλαμάτας, Αθανάσιο Βασιλόπουλο, να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, γιατί διαφορετικά θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με κάθε νόμιμο μέσο» υπογραμμίζεται, ενώ επίσης τονίζεται: «Πάγια θέση μας ήταν ότι όλα τα προβλήματα και σε τοπικό επίπεδο πρέπει να λύνονται στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου των φορέων και όχι στη λογική “κατόπιν ενεργειών μου”».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας έχει ως εξής: «Με μεγάλη έκπληξη, λύπη, οργή και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι στην προχθεσινή στελέχωση συγκρότησης των νομικών προσώπων του Δήμου Καλαμάτας το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για πρώτη φορά από συστάσεως της ΔΕΥΑΚ αποκλείστηκε από τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της, δε γνωρίζουμε τους λόγους και τίνος εισήγηση ήταν αυτή. Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.

Καλούμε το δήμαρχο Καλαμάτας, Αθανάσιο Βασιλόπουλο, να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, γιατί διαφορετικά θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με κάθε νόμιμο μέσο.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί στo πλαίσιο των συνεργασιών με τους φορείς της πόλης και του νομού, πάντα με γνώμονα το μέτρο, τη μετριοπάθεια και τη λογική.

Πάγια θέση μας ήταν ότι όλα τα προβλήματα και σε τοπικό επίπεδο πρέπει να λύνονται στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου των φορέων και όχι στην λογική “κατόπιν ενεργειών μου”.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να μας γνωρίσει το σκεπτικό του αποκλεισμού του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, δεδομένου ότι είναι ο μεγαλύτερος φορέας της πόλης, γιατί σύμφωνα με τις τελευταίες αρχαιρεσίες, 11-12/12/2022, τα εγγεγραμμένα μέλη είναι 8.147, τα ταμειακά εντάξει 5.247 και τα ψηφίσαντα 4.435 μέλη».