Τριφυλία: Τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

Τριφυλία: Τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

Τη μνήμη των Τριών Μεγίστων Φωστήρων τίμησαν η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας και ο Δήμος Τριφυλίας με εκπαιδευτικούς της περιοχής. Τη Δευτέρα το απόγευμα, παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε, εντός του ναού, ομιλία της καθηγήτριας Θεολογίας του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, Βασιλικής Ξένου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας, δια του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη και ιερέων, προς τιμήν της εκπαιδευτικής κοινότητας, ευλόγησε βασιλόπιτα και προσέφερε κέρασμα στο κατάστημα “Εν Πλω” στην παραλία.

Στον εορτασμό, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τους αντιδημάρχους Τριφυλίας, Νικόλαο Φρούσο και Βασίλειο Αθανασόπουλο, τους επικεφαλής παρατάξεων, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Κυριαζή (Άκη) Κατρίτση, τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλειο Αγγελόπουλο, Σταματία Αλεξοπούλου, Θεόδωρο Γκρίτζαλη, Χρήστος Τζαβέλας, Περικλή Κανελλόπουλο και Ανδρέα Φωτόπουλο.

Η.Γ.