Αγρότες: Έφθασαν στο Σύνταγμα τα τρακτέρ

Αγρότες: Έφθασαν στο Σύνταγμα τα τρακτέρ

Στην πλατεία Συντάγματος έφθασαν τα πρώτα τρακτέρ ενόψει του παναγροτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένο για τις 18.30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το κονβόι των πάνω από 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας βρισκόταν στο ύψος του Σχηματαρίου, με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ./ώρα.

Σε ισχύ τίθενται σταδιακά από αυτή την ώρα και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου.

Αυτη την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αμαλίας από το ύψος της οδού Αθαν. Διάκου και στη Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή. Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος. Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», ανέφερε το μεσημέρι η ενημέρωση της Αστυνομίας.

Νωρίτερα το πρωί, με σημαίες και κόρνες ξεκίνησε η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα από το Κάστρο της Βοιωτίας. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες αγρότες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μαζί με επαγγελματίες βρέθηκαν δίπλα τους στο μπλόκο των τρακτέρ.

Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί τους από διάφορα σημεία της χώρας συνεχίζουν το ταξίδι τους είτε με λεωφορεία είτε με Ι.Χ. αυτοκίνητα με στόχο να φτάσουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο.

Ειδικότερα, λεωφορεία επρόκειτο να ξεκινήσουν από τον Θεσσαλικό Κάμπο, 7 λεωφορεία από τη Φθιώτιδα και τον Δομοκό, 5 λεωφορεία από την Εύβοια, ενώ πολλοί αγρότες από Φθιώτιδα και Βοιωτία επρόκειτο να κινηθούν για την Αθήνα με Ι.Χ.

Αγρότες από την Κρήτη έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την απογευματινή κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

kathimerini.gr