«Χαρά Θεού» και χιλιάδες πιστών για τον Άγιο Χαράλαμπο στα Φιλιατρά

«Χαρά Θεού» και χιλιάδες πιστών για τον Άγιο Χαράλαμπο στα Φιλιατρά

«Η ζωή σας χαρά να λάμπει σαν τον Άγιο Χαραλάμπη» ευχήθηκε σήμερα το πρωί στους χιλιάδες πιστών ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος έπειτα από τη δέηση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών για την Παντριφυλιακή εορτή του Προστάτου και Πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Χθες και σήμερα, που τα Φιλιατρά γιορτάζουν, στην πόλη επικράτησε «Χαρά Θεού» και χιλιάδες πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, από κάθε γωνία της Ελλάδας και το εξωτερικό, στον Εσπερινό και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, για ένα κερί και προσκυνώντας ευλαβικά την ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους. Τις θρησκευτικές τελετές λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι προσκεκλημένοι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και Γρεβενών κ. Δαβίδ μετά του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Χθες, στις 6 το απόγευμα, έγινε η άφιξη των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και η υποδοχή τους από το δήμαρχο, το δημοτικό και το κοινοτικό συμβούλιο. Αμέσως μετά τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και συγχοροστατούντων αυτώ, των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους.

Σήμερα νωρίς το πρωί τελέστηκε Όρθρος στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου & Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών, χοροσταντούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και ακολούθως πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον και συλλειτουργούντων αυτώ, των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια έγινε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στις κεντρικές οδούς της πόλεως και εκτενής Δέηση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, με προπομπούς τις Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και συνοδεία μαθητών και πιστών. Έπειτα από τη δέηση η Λιτανεία συνεχίστηκε με κατάληξη στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου για την Απόλυση.

Στις θρησκευτικές τελετές του διημέρου, διακρίναμε μεταξύ άλλων τους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτο Χρυσομάλλη, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Περικλή Μαντά, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, τον εορτάζοντα Φιλιατρινό επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό ε.α. και τέως υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπο Λαλούση, το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, τους επικεφαλής παρατάξεων στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Άκη Κατρίτση, τον επικεφαλής περιφερειακής παράταξης, Δημήτρη Κουτσούλη, τον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, Νικόλαο Στριμπάκο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Λεωνίδα Ράλλη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους και αξιωματικούς Ε.Δ. και Σ.Α.

Του Ηλία Γιαννόπουλου