Χρόνια σχεδιάζεται η δημιουργία καταδυτικού πάρκου

Χρόνια σχεδιάζεται  η δημιουργία καταδυτικού πάρκου

Καταδυτικό πάρκο αποκτά σύντομα το Ηράκλειο Κρήτης. Η δε Μεσσηνία θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει καταδυτικό πάρκο – σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έχουν γίνει για την περιοχή της Πύλου και της Μεθώνης– αλλά δυστυχώς όλα έχουν μείνει ακόμα στα χαρτιά.

Το καταδυτικό πάρκο στο Ηράκλειο Κρήτης εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πόντισης στο βυθό των 40 υφάλων ή, αλλιώς, φωλιών ψαριών από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ο Κώστας Ντούνας, διδάκτωρ Θαλάσσιας Βιολογίας, πρώην διευθυντής Ερευνών στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και νυν επιστημονικός υπεύθυνος σε τεχνοβλαστό του ΕΛΚΕΘΕ που σχετίζεται με τα καταδυτικά πάρκα, ανέφερε ότι η καινοτόμα ιδέα (εφεύρεση με παγκόσμια διάσταση) κινήθηκε γύρω από τη λογική της μίμησης της φύσης και της δημιουργίας φωλιών ψαριών που πολύ σύντομα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε θαλάσσιο ενυδρείο. 

Σε ό,τι αφορά εμάς, τώρα γίνονται κάποια νέα βήματα από το Δήμο Καλαμάτας, με στόχο να κατασκευασθούν πέντε τουλάχιστον ελεύθερα τεχνητά υποβρύχια αξιοθέατα με την πόντιση πλοίων και τεχνητών υφάλων ποικίλων σχημάτων και μεγεθών εντός του Μεσσηνιακού Κόλπου και κοντά στην ανατολική ακτή, στους πρόποδες του Ταϋγέτου.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά οι προσπάθειες θα ευοδωθούν.

Β.Β.