Δ. Πτωχός: “Περισσότερη λογοδοσία σημαίνει περισσότερη Δημοκρατία”

Δ. Πτωχός: “Περισσότερη λογοδοσία  σημαίνει περισσότερη Δημοκρατία”

Σε αποτίμηση της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους περιφερειάρχες της χώρας προχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “πρέπει να υπάρχει μια συνεκτική περιφερειακή πολιτική για να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο. Αυτός είναι ο στόχος που θέσαμε κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια προσέγγιση, την οποία πιστεύω και ήδη εφαρμόζουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια περιφερειακή διάσταση σε όλα τα αναπτυξιακά έργα.

Όμως, σε αυτή την προσέγγιση οι πολίτες πρέπει να είναι συμμέτοχοι. Και θα είναι, μέσα από μία δημόσια πλατφόρμα προσβάσιμη σε όλους, ώστε να παρέχεται λεπτομερής ενημέρωση για κάθε έργο (χρονοδιάγραμμα, πρόοδος, φάση υλοποίησης, κόστη). Περισσότερη λογοδοσία άλλωστε, σημαίνει περισσότερη Δημοκρατία.”

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “η ενδυνάμωση των Περιφερειών αποτελεί προϋπόθεση για τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και τη διασφάλιση της ανθεκτικότητάς τους. Θέλω να πάμε όμως και ένα βήμα παρακάτω στην κατεύθυνση της λογοδοσίας, της διαφάνειας, αλλά και της ενημέρωσης κάθε πολίτη”.

Α.Π.