Διαδικασίες για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων ξεκινά ο Δήμος Δυτικής Μάνης

Διαδικασίες για δημιουργία καταφυγίου  αδέσποτων ζώων ξεκινά ο Δήμος Δυτικής Μάνης

Απόφαση που αφορά στη δημιουργία, κατασκευή και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Δυτικής Μάνης, επί δημόσιας έκτασης δασικού χαρακτήρα, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής.

Κατά την εισήγηση του θέματος ο αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Χρηστέας, είπε ότι έχει βρεθεί ένα οικόπεδο στην περιοχή «Δύο Πέτρες», εκεί που γίνεται ο σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων. Ακριβώς απέναντι, εξήγησε, υπάρχει οικόπεδο δημόσιας δασικής έκτασης 20 στρεμμάτων και πρέπει να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στο Δασαρχείο, προκειμένου να δοθεί η σχετική έγκριση, έπειτα από αίτηση για να δοθεί η δυνατότητα κατασκευής και λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος σύμβουλοι εξέφρασαν επιφυλάξεις κατά πόσο ο Δήμος Δυτικής Μάνης μπορεί να λειτουργήσει ένα τέτοιο έργο και να το υποστηρίξει.

Τελικά, αποφασίσθηκε ομόφωνα να κατατεθεί αίτημα προς το Δασαρχείο Καλαμάτας και τη Γενική Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας για τη χορήγηση έγκρισης επέμβασης επί δημόσιας, δασικού χαρακτήρα έκτασης, συνολικού εμβαδού 20.178,39 τ.μ., η οποία βρίσκεται στη θέση «Δύο Πέτρες», εκτός σχεδίου της Κοινότητας Προσηλίου, Λεύκτρου του Δήμου Δυτικής Μάνης, αρμοδιότητας Δασαρχείου Καλαμάτας, προκειμένου να επιτευχθεί η υλοποίηση του έργου «Δημιουργία – κατασκευή και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς».