Διαμαρτυρία του Συλλόγου Μελισσοκόμων Μεσσηνίας στο Σύνταγμα

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Μελισσοκόμων Μεσσηνίας στο Σύνταγμα

Για τις προσεχείς κινητοποιήσεις ενημερώνει ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Μεσσηνίας, κατόπιν των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Κινητοποιήσεων Μελισσοκόμων.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, στις 8.00 το πρωί, θα γίνει πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

«Καλούνται όλοι οι σύλλογοι να συγκεντρώσουν το μέγιστο των δυνάμεων σε ανθρώπινο δυναμικό για μια μαζική διαμαρτυρία με σημείο αναφοράς το μελισσοκομικό στοιχείο (καπνιστήρια / μάσκα)

Τα αιτήματα του κλάδου που χρήζουν άμεσης λύσης είναι:  Eλληνοποιήσεις (διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού . Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος). Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών). Άρση των περιοριστικών πυροσβεστικών διατάξεων που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία. Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών όπως ορίζει ο νόμος 6238/ 1934. Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.  Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο. Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο» σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα του συλλόγου.