Διαβούλευση για τη ΣΒΑΑ του Δήμου με σκοπό την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Καλαμάτας

Διαβούλευση για τη ΣΒΑΑ του Δήμου με σκοπό την ολοκληρωμένη  ανάπτυξη της Καλαμάτας

Προκειμένου ο Δήμος Καλαμάτας να προβεί στην επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) 2021-2027, στο πλαίσιο της από 6/2/2024 σχετικής Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Η εκδήλωση, κατά την οποία παρέστησαν και τοποθετήθηκαν αιρετοί της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, πραγματοποιήθηκε  προχθές στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις.

Σημειώνεται ότι η υπό σύνταξη πρόταση του Δήμου στόχο έχει να συμβάλει στο σχεδιασμό της ολοκληρωμένης ανάπτυξης της Καλαμάτας, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη για κοινωνική συνοχή και οικονομική αναζωογόνηση, καθώς και για μία καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα ευοίωνο μέλλον για όλους.

Σε τοποθέτησή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επισήμανε ότι η Καλαμάτα έχει στο DNA της την κουλτούρα της διαβούλευσης, αναφέροντας τα όσα και το προηγούμενο διάστημα εξελίχθηκαν στο πλαίσιο της αποστολής για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις.

«Η Στρατηγική ΒΑΑ της προηγούμενης περιόδου αναπτύχθηκε σε συγκεκριμένα τμήματα της πόλης, στο Ιστορικό Κέντρο και το παραλιακό μέτωπο, ενώ πλέον έχει ως αναφορά όλη την επικράτεια του Δήμου, κάτι, επιτρέψτε μου, να πω ιδιαίτερα σημαντικό»,  ανέφερε και τόνισε ότι «ως Δημοτική Αρχή προφανώς και έχουμε ένα πλαίσιο στόχων, έργα και παρεμβάσεις που έρχονται να προστεθούν και να “κουμπώσουν” σε έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί. Έργα που κατατέθηκαν στους δημότες της Καλαμάτας και έλαβαν την ψήφο εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές».

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαευσταθίου και Βασίλης Κουτραφούρης, μαζί με τη διευθύντρια Προγραμματισμού του Δήμου, Παναγιώτα Κουράκλη. Στην εκδήλωση παρέστη και ο τεχνικός σύμβουλος Σωτήρης Παυλέας.