Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης: Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο και προτάσεις

Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης: Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο  και προτάσεις

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, για να εκφράσει τις ευχές του για δημιουργική θητεία και να καταθέσει προτάσεις.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που τέθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης προς συζήτηση και ανταλλάχθηκαν απόψεις είναι τα εξής:

1. Ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου ώστε να επιτευχθεί ομοιομορφία με τις όμορες οδούς.

2. Κλείσιμο της πρόσβασης από μηχανοκίνητα οχήματα των υπαρχόντων πεζόδρομων της πόλης ή αποχαρακτηρισμός τους από πεζόδρομους.

3. Μονοδρόμηση Δ. Κούτσικα (Μπούκας), με παράλληλη διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου, καθώς και ανάπλαση αστικού τύπου των πεζοδρομίων της Εθνάρχου Μακαρίου.

4. Ανάπλαση του χώρου των εστιατορίων στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας.

5. Στελέχωση Δημοτικής Αστυνομίας ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη το μέτρο της περιορισμένης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

6. Λαϊκή αγορά αγροτικών προϊόντων. Αίτημα για αλλαγή ημέρας από Σάββατο σε Παρασκευή και μεταφορά της στις οδούς Καρατζά και Μερλοπούλου.

7. Ανάδειξη του αεροδρομίου της Τριόδου και βελτίωση των υποδομών του, ώστε να προσελκυστεί τουρισμός από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

8. Δημιουργία ενός οδηγού πόλης που θα αναδεικνύει στο εσωτερικό και εξωτερικό κοινό όλα τα σημεία ενδιαφέροντος για έναν επισκέπτη.

9. Ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, καθώς και του αμφιθέατρου που περιλαμβάνει.

10. Παραλιακό Μέτωπο. Γέφυρα Παμίσου στον Άγιο Νικόλαο για να διασυνδεθεί το παραλιακό μέτωπο. Ολοκλήρωση μελετών και ξεκίνημα έργων υποδομών για τη Β΄ κατοικία στην Μπούκα. Αξιοποίηση του αλσύλλιου της Μπούκας, π.χ. ως κάμπινγκ. Επιτάχυνση της δημιουργίας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο.

11. Καταπολέμηση της παραβατικότητας μέσα από την έντονη πίεση στα αρμόδια υπουργεία για λήψη μέτρων.

Συγκεκριμένα:

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

-Άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου εντονότερης αστυνόμευσης, επιπλέον στελέχωση του Αστυνομικού τμήματος Μεσσήνης με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα για την αποτελεσματική λειτουργία του, αλλά και εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών και όπλων.

-Καταπολέμηση του παραεμπορίου, σε όλες του τις εκφάνσεις.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης:

-Αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα με τις ανάλογες ποινές που θα λειτουργούν ως αποτροπή όλων των εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών.

-Εφαρμογή των νόμων από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης με ζήλο.

Από το υπουργείο Παιδείας:

-Εκπόνηση και εφαρμογή ενός σχεδίου για υποχρεωτική εκπαίδευση των Ρομά.

Από το υπουργείο Εργασίας:

-Εκπόνηση και εφαρμογή ενός σχεδίου εύρεσης εργασίας και κοινωνικής ένταξης σε

συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Από υπουργείο Οικονομικών:

-Σε συνεργασία με τα παραπάνω υπουργεία, διασύνδεση με κλίμακες έως και μόνιμης απώλειας των επιδομάτων και όλων των οικονομικών ευεργετημάτων, με κριτήρια την τήρηση της νομιμότητας, την υποχρεωτική εκπαίδευση και την εύρεση εργασίας, καθώς «δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύουμε την παραβατικότητα και οι νομοταγείς πολίτες να πληρώνουν φόρους για αυτή την επιβράβευση».

12) Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων μέσα από πραγματοποίηση περισσότερων κοινών εκδηλώσεων και δράσεων, τη συνεχή επικοινωνία Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου για επίλυση καθημερινών μικροπροβλημάτων, που όμως επηρεάζουν την ψυχολογία της αγοράς και των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασόπουλος άκουσε προσεκτικά τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, ενημέρωσε για τις προτάσεις του και δεσμεύτηκε ότι θα ιεραρχηθούν και θα αναζητηθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν. Επιπλέον, πρότεινε και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί και τη νέα περίοδο η τακτική συνάντηση διοίκησης Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης και ιδίου.