Έκλεψαν και κατέστρεψαν επιχείρηση στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο

Έκλεψαν και κατέστρεψαν  επιχείρηση στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο

Κλοπές και συλλήψεις Ρομά το Σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία

Κατάστημα στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο της Καλαμάτας ρήμαξαν προχθές τα μεσάνυχτα άγνωστοι, κλέβοντας ό,τι έβρισκαν και προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο την τελευταία περίοδο, με την τοπική Αστυνομία να ανακοινώνει κάθε μέρα συλλήψεις δραστών, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι Ρομά.

Μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις για διάφορες κλοπές, ενώ εμπλέκονται και αναζητούνται τουλάχιστον άλλα τόσα.

«Σήκωσαν» ολόκληρο το μαγαζί
Η ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Δυτικό Εμπορικό  Κέντρο στην Αγία Τριάδα, όταν χθες το πρωί πήγε να το ανοίξει, αντίκρισε την καταστροφή. Άγνωστοι είχαν «τσαλακώσει» τη σιδερένια καγκελόπορτα, διέρρηξαν την κεντρική πόρτα κι όταν μπήκαν, δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Προκάλεσαν πολλές ζημιές και έκλεψαν ό,τι μπορούσαν: Κατσαρόλες, ταψιά, φούρνους, εξοπλισμό, πολλά εμπορεύματα, ακόμα και τιμολόγια και «ζ» της ταμειακής μηχανής. Την δε ταμειακή μηχανή βρήκε πεταμένη πιο κάτω από το μαγαζί.

Τα πράγματα που κλάπηκαν και οι ζημιές ήταν τόσες πολλές που χθες το κατάστημα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει, ενώ προβλήματα με την ασφάλεια της περιοχής αντιμετωπίζουν και άλλοι καταστηματάρχες.

Κλοπές και συλλήψεις το Σαββατοκύριακο
Στο μεταξύ, ούτε το Σαββατοκύριακο έλειψαν οι κλοπές και οι συλλήψεις δραστών.

Το Σάββατο το απόγευμα στην Καλαμάτα συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 18χρονος Ρομά, γιατί με άγνωστο συνεργό του παραβίασαν περίφραξη αγροκτήματος και αφαίρεσαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα οικοδομής και περίφραξης, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Η δράση τους έγινε αντιληπτή από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που επέβαιναν και τα χαρακτηριστικά του ενός. Αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο στην Καλαμάτα και συνελήφθη ο 18χρονος, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από τον πολίτη. Το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αλλά τα κλοπιμαία δε βρέθηκαν.

Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ένας 27χρονος Ρομά, γιατί αφαίρεσε από σπίτι πορτοφόλι και κοσμήματα. Ο 27χρονος είχε παραβιάσει την πόρτα του πρώτου ορόφου και οι αστυνομικοί τον έπιασαν ενώ βρισκόταν ακόμα στο σπίτι. Στην κατοχή του βρέθηκαν το πορτοφόλι και δύο ρολόγια και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη.

Όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα είχε προσπαθήσει να μπει σε διπλανό σπίτι, όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και δεν ολοκλήρωσε την πράξη του. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης βάρους 0,8 γραμμαρίων, πέντε ναρκωτικά δισκία και ένα σκεπάρνι.

Κι άλλες κλοπές

Απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθη στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας 44χρονος Ρομά, γιατί νωρίτερα προσπάθησε να μπει από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε σπίτι, δίχως όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός.

Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο τον εντόπισαν κοντά στο σπίτι και τον συνέλαβαν.

Τέλος, το πρωί της Κυριακής συνελήφθη, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 19χρονος, γιατί κατελήφθη να κατέχει δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο είχε κλαπεί στις 22 Ιανουαρίου από την Καλαμάτα. Το μηχανάκι είχαν κλέψει ένας 23χρονος και ένας 18χρονος, οι οποίοι και το πούλησαν στον 19χρονο. Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση για όλες τις υποθέσεις διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη