Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας: Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας: Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων σχετικά:

«Τον τελευταίο καιρό αναπτύσσονται πανελλαδικά έντονες αντιδράσεις για την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας!

Ξεκινάμε, λοιπόν, από τα βασικά:
-Έχουμε ήδη πληρώσει και πληρώνουμε τεράστιο κόστος για τη μόρφωση των παιδιών μας, για να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να συμπληρώνουμε τις ανεπάρκειες του σημερινού δημόσιου σχολείου…

-Βλέπουμε, ζούμε το άγχος των παιδιών μας μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, την απώλεια του ελεύθερου χρόνου τους. Τι λέει η κυβέρνηση στα παιδιά αυτά; Ότι άλλοι θα “ματώνουν” για να μπουν στο πανεπιστήμιο και άλλοι θα κατακτούν πτυχίο πανεπιστημίου με μόνο κριτήριο τη φορολογική δήλωση των γονιών τους;

[…] Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να ανοίγει τη συζήτηση για ιδιωτικά πανεπιστήμια, να στηρίξει το σχολείο και το πανεπιστήμιο που πηγαίνουν τα παιδιά μας: Το Δημόσιο!

•Να αποσύρει άμεσα κάθε συζήτηση για εθνικό απολυτήριο και τριπλές πανελλαδικές σε κάθε τάξη του Λυκείου, που θα κάνουν τη ζωή των παιδιών μας κόλαση.

Ως Δ.Σ. συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις δράσεις ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση.

Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιείται στην Αθήνα την Πέμπτη 8/2 και για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν, καλούμε στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων Επιστημών Υγείας, Γεωπονίας-Τροφίμων, Διοίκησης, σήμερα Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι στο παλιό Δημαρχείο».