Ένωση Συνταξιούχων Καλαμάτας: Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας ζητώντας λύσεις στην περίθαλψη

Ένωση Συνταξιούχων Καλαμάτας: Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας ζητώντας λύσεις στην περίθαλψη

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, απέστειλε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, επισημαίνοντας αρχικά «την απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και άσχημη συμπεριφορά του υπουργείου Υγείας, προ ολίγων ημερών, κατά των συνταξιουχικών οργανώσεων» και θέτοντας εν συνεχεία τα αιτήματα των συνταξιούχων.

Αναλυτικά στην επιστολή σημειώνονται τα εξής:

«Κύριε υπουργέ, το Σωματείο μας εκφράζει τη λύπη του για την απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και άσχημη συμπεριφορά του υπουργείου Υγείας, προ ολίγων ημερών, κατά των συνταξιουχικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών και της Ομοσπονδίας μας, Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ ΕΤΜ, στη συγκέντρωση διαμαρτυρία και πορείας, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας.

Είναι γνωστό ότι η παροχή υγείας και η περίθαλψης χωλαίνει. Και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, όπως και στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αδυνατούν να προσφέρουν την απαιτούμενη υγειονομική περίθαλψη, λόγω έλλειψης ιατρών, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο Κέντρο Υγείας, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες μας, τις συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, αλλά και το πλήθος εγγράφων που έχουμε αποστείλει για το λόγο αυτό, δυστυχώς το πρόβλημα εξακολουθεί να ταλανίζει το εθνικό σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα κάποια περιστατικά να αναγκάζονται να απευθύνονται στο Γ.Ν. Καλαμάτας, αντιμετωπίζοντας όμως και εκεί μεγάλα προβλήματα μεταφοράς, αλλά και αναμονής. Αντιλαμβάνεστε την ταλαιπωρία, ειδικά για συνταξιούχους μεγάλης ηλικίας.

Κύριε υπουργέ, οι συνταξιούχοι ως εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει για την υγεία μας με όλες τις εισφορές μας. Τώρα πληρώνουμε διπλά, με τις εισφορές μας σε κύρια και επικουρική σύνταξη. Επωμιζόμαστε επιπλέον το κόστος με τη συμμετοχή μας σε εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα.

Επιπλέον οικονομικό βάρος για μας είναι η αισχροκέρδεια υπηρεσιών και προϊόντων.

Ζητάμε:

•Την άμεση καταβολή των αναδρομικών μας

•Όχι στην αύξηση των φαρμάκων 

•Ένα δημόσιο καθολικό Εθνικό Σύστημα Υγείας χωρίς διακρίσεις και προαπαιτούμενα, με δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης και θεραπείας.

Δώστε λύσεις τώρα».