Επιτροπή Αγώνα Φοιτητικής Εστίας Καλαμάτας: «Πάρτε πίσω το απαράδεκτο χαράτσι»

Επιτροπή Αγώνα Φοιτητικής Εστίας Καλαμάτας: «Πάρτε πίσω το απαράδεκτο χαράτσι»

Κινητοποίηση την Παρασκευή το μεσημέρι

Σε κινητοποίηση καλεί η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητικής Εστίας Καλαμάτας αρνούμενη την «καταβολή χρηματικής οφειλής, ύψους 50 ευρώ, ως εγγύηση για τα καταλύματα που χρησιμοποιούν» οι φοιτητές.

Όπως κάνει γνωστό: «Στις 5/2/24 έφτασε στα email των οικότροφων της εστίας υπενθύμιση από το Τμήμα Φοιτητικών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για καταβολή χρηματικής οφειλής, ύψους 50 ευρώ, ως εγγύηση για τα καταλύματα που χρησιμοποιούμε. Η Διοίκηση του ΠΑ.ΠΕΛ. φτάνει στο σημείο να απειλεί, πως εάν δεν καταβληθεί το ποσό έως τις 20/02, δε θα αξιολογηθούν οι μελλοντικές αιτήσεις εισδοχής που θα καταθέσουμε το επόμενο έτος!

Στην ουσία, μας ζητούν να πληρώσουμε για να εγγυηθούμε για την καλή κατάσταση των ήδη ελλιπών έως και κατεστραμμένων υποδομών στις οποίες στεγαζόμαστε! Δεν έχουμε θέρμανση ενώ υπάρχουν σώματα που δε λειτουργούν, το ζεστό νερό το βλέπουμε με το σταγονόμετρο, το νερό της βρύσης δεν είναι καν πόσιμο, δεν έχουμε εστιατόριο στο χώρο της εστίας. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ κάθε χρόνο μάς ζητούν να κάνουμε εκ νέου αίτηση για διαμονή, χωρίς να ξέρουμε εάν θα γίνει δεκτή για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας, καθώς το καλοκαίρι η Διοίκηση του Πανεπιστημίου μάς πετάει έξω για να κάνει business, μισθώνοντας τα δωμάτια!

Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα χειροτερεύσει την ήδη κακή κατάσταση του δημόσιου πανεπιστημίου και της φοιτητικής μέριμνας, που πλήττεται από την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη καθηγητών και εστιών, συνολικά θα γενικευτεί η λειτουργία των ιδρυμάτων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με αντίστοιχα μέτρα.

Αρνούμαστε να βάλουμε ξανά το χέρι στην τσέπη, να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο τις οικογένειες μας!

Η Διοίκηση του ΠΑ.ΠΕΛ. να πάρει αμέσως αυτόν τον απαράδεκτο εκβιασμό!

Κανένας φοιτητής να μην καταθέσει το ποσό!

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!

Καλούμε:

•Σε κινητοποίηση στη Διοίκηση της Φοιτητικής Εστίας την Παρασκευή 9/2 στις 12.30μ.

•Σε συμμετοχή στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στην Αθήνα. Στις 8.00 στην πλ. Όθωνος για αναχώρηση».