«Γίνε Ήρωας ενός παιδιού – Γίνε εθελοντής μυελού των οστών»

«Γίνε Ήρωας ενός παιδιού  – Γίνε εθελοντής μυελού των οστών»

Εκδήλωση στην Καλαμάτα αύριο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Κάθε βιβλίο ένα Ταξίδι- Βιβλιοταξιδεύουμε», τη «Φάος» ΚοινΣεπ, την ΑΜΚΕ «Νήσος Αγάπης», το «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτα «Ο Ποσειδών», το «Χάρισε Ζωή», το ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την εθελοντική δράση για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της στήριξης  στα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, υποστηρίζοντας το Σύλλογο Γονέων Παιδιών «Φλόγα».

Για την κοινωνική αυτή δράση δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής.

Α. Σκοπετέας: «Είναι αυτονόητη

η συμμετοχή μας»

«Η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη δράση “Γίνε ο Ήρωας ενός παιδιού” είναι αυτονόητη, όπως αυτονόητη είναι η συμμετοχή μας σε κάθε δράση που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω σε θέματα που μας αφορούν όλους», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστάσιος Σκοπετέας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλους.

«Και είναι μια δράση που δε χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια, αλλά να κάνουμε πράξεις. Γιατί ο καθένας με τη συμμετοχή του έμπρακτα μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια που γίνεται και να βοηθήσει τα παιδιά της “Φλόγας”, αλλά και κάθε ένα από τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο.

Καλώ, λοιπόν, τους συνδημότες μας να έρθουν το Σάββατο, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Καλώ όλους να δείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Όπως επισημάνθηκε, η πρωτοβουλία επιδιώκει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση στον παιδικό καρκίνο, να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να ενδυναμώσει την κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς και να ενθαρρύνει την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

«Η δωρεά αυτή δεν αποτελεί μόνο μια πράξη ανιδιοτελούς αγάπης, αλλά επίσης μια επιστημονικά υποστηριζόμενη διαδικασία που μπορεί να σώσει ζωές, ιδίως αυτές των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες όπως ο καρκίνος του αίματος.

Η συμμετοχή στη δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι μια απλή αλλά ισχυρή κίνηση….» δήλωσε η πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Κάθε βιβλίο ένα Ταξίδι- Βιβλιοταξιδεύουμε», Ελευθερία Χαλίλι. Χαρακτήρισε, δε, τη συγκεκριμένη δράση ως «ισχυρή κίνηση, μια ανώδυνη διαδικασία, που προσφέρει ελπίδες. Μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης με θετικό αντίκτυπο…».

«Στόχος μας να καταστήσουμε αυτή την πρωτοβουλία θεσμό, και παράλληλα να προσφέρουμε ελπίδες στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η δεξαμενή δοτών δεν απαιτεί την αυτόματη δωρεά μοσχεύματος, αλλά ανοίγει την πόρτα για μια σημαντική προσφορά στο μέλλον», δήλωσε με τη σειρά της η πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Νήσος Αγάπης” Θεοδώρα Σπανού, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή της που φέτος η κοινωνική αυτή δράση θα διεξαχθεί υπό την “ομπρέλα” του Δήμου Καλαμάτας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, έξω από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Το κάλεσμα αφορά νέους, ηλικίας 18-40 ετών, με καλή κατάσταση υγείας, να συμμετάσχουν και να γίνουν οι «Ήρωες Ενός Παιδιού» μέσα από μια απλή και καθόλου επίπονη διαδικασία.

Όπως επισημάνθηκε, «με την υποστήριξη και την αγάπη σας, μπορούμε να βοηθήσουμε κάθε παιδί που μάχεται ενάντια στον καρκίνο του αίματος, να βρει συμβατούς δότες και να βγει νικητής από αυτήν τη δύσκολη μάχη».