Η αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων Καλαμάτας για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις

Η αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων Καλαμάτας για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις

Μεταξύ των θεμάτων που  θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είναι κι αυτό με τίτλο «Καθορισμός αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις αυτού».

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης σημειώνει: “Εισηγούμεθα τον καθορισμό της αποζημίωσης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για κάθε συνεδρίαση και έως τέσσερις μηνιαίως, στο ποσό που αντιστοιχεί στο 1,3% της αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων και στο ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του 1,3% της αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων για τους δημοτικούς συμβούλους των οποίων η κατοικία απέχει λιγότερο από 10 χιλιόμετρα από τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας (έδρα του Δήμου), βάσει βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας που θα προσκομίζονται και της απόστασης του οικισμού κατοικίας από τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας.

Η σύνδεση του ύψους της αποζημίωσης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με την αντιμισθία του δημάρχου Αθηναίων ορίζεται από την παρ. 9 του άρθρου 92 του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 119 του Ν.5003/2022.

Οι αντιμισθίες
Οι αντιμισθίες των δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων” έχουν ως εξής: