Καλαμάτα: Εξαπάτησε 36χρονο προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ

Καλαμάτα: Εξαπάτησε 36χρονο προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ

Καθημερινά πλέον γίνονται προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών, με επιτήδειους να σκαρφίζονται κάθε λογής τρόπο.

Το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη στο Βαρθολομιό του Δήμου Πηνειού ένας 72χρονος, ο οποίος φέρεται να εξαπάτησε έναν 36χρονο στην Καλαμάτα και να του απέσπασε χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο 72χρονος επικοινώνησε με τον 36χρονο προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ.  Χρησιμοποίησε δε ως πρόσχημα την καταβολή επιδόματος «power pass» και κατάφερε να πείσει τον 36χρονο να του γνωστοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης στους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς του λογαριασμούς. Έτσι, ο 72χρονος απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς, απ’ όπου έκανε δύο συναλλαγές, συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ έπειτα από έρευνα διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός που μεταφέρθηκαν τα χρήματα ανήκει στον 72χρονο από την Ηλεία.

Σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Πηνειού αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης  στο Βαρθολομιό τον 72χρονο, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.