Καλαμάτα_Μετά: «Αλά καρτ μεταχείριση των επιχειρηματιών από τη Δημοτική Αρχή»

Καλαμάτα_Μετά: «Αλά καρτ μεταχείριση των  επιχειρηματιών από τη Δημοτική Αρχή»

«Είμαστε κάθετα απέναντι στην πολιτική πρακτική της Δημοτικής Αρχής για “αλά καρτ” μεταχείριση των επιχειρηματιών της πόλης μας, καθώς και για την “ομηρία” που προσπαθεί να κρατάει η Δημοτική Αρχή τους επιχειρηματίες, οι οποίοι διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων τους» τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά» του Βασίλη Τζαμουράνη αναφορικά με το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη: «Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συζήτηση του θέματος που αφορούσε στην τροποποίηση με αριθμ αποφ. 87/2021 σχετικά με τη διεύρυνση παραχωρούμενου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε επιχειρήσεις μόνο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αποκαλύφθηκε ότι ο κ. δήμαρχος, αφού πρώτα είχε προχωρήσει σε άτυπη συμφωνία με κάποιους καταστηματάρχες, αντιμετωπίζει το σύνολο των επιχειρηματιών ως επιχειρηματίες “δύο ταχυτήτων”.

Η παράταξή μας, με αίσθημα ευθύνης, τόνισε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους τους δημότες και η διαχείρισή του από το Δήμο πρέπει να γίνεται με κανόνες, με ισονομία, με όσο γίνεται δικαιότερο τρόπο για τους επαγγελματίες, ώστε να αποφεύγεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός και πάντα με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον. 

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων προτείναμε την άμεση κατάργηση της απαράδεκτης κανονιστικής διάταξης, όπου οι επαγγελματίες της Καλαμάτας υποχρεώνονται να πληρώσουν το σύνολο δώδεκα (12) μηνών για δημοτικά τέλη, ακόμα και εάν έχουν ανοίξει την επιχείρησή τους το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, δηλαδή τους τελευταίους δύο (2) μήνες του έτους, καθώς και τη μείωση των δημοτικών τελών και την τροποποίηση των κανονιστικών αποφάσεων, έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες να έχουν τα ίδια οφέλη.

Καταψηφίσαμε την πολιτική πρακτική της ομηρίας, των προσωπικών συμφωνιών, της ρουσφετολογίας και της ανισότητας που επιλέγει η Δημοτική Αρχή, γιατί θεωρούμε ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας απαιτεί σοβαρές, ουσιαστικές και τολμηρές παρεμβάσεις και όχι ανέξοδες και επικοινωνιακές φωτοβολίδες».