Κάλεσμα σε συλλαλητήριο κατά των ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο κατά των ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο Χρυσοκελλαριάς την προσεχή Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί, απευθύνει η συσταθείσα επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών Μαυροβουνίου.

Όπως εξηγείται εκ μέρους της επιτροπής: «Στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και στην περιοχή της Κορώνης, εταιρεία προτίθεται να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στο βουνό μας, το οποίο ανήκει στο δίκτυο natura 2000 (GR2550003), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα προστατευόμενα και σπάνια είδη βλάστησης και πανίδας, αλλά και συνολικά για την ευρύτερη περιοχή.

Η τοπική κοινωνία έχει ταχθεί σύσσωμη κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Έπειτα από γενικές συνελεύσεις των κατοίκων της περιοχής, έχει συσταθεί επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών Μαυροβουνίου, που δεσμεύεται να αγωνιστεί με κάθε μέσο, ώστε να μην επιτρέψει σε κανέναν να καταπατήσει και να μετατρέψει σε βιομηχανική περιοχή το μόνο πνεύμονα πρασίνου που μας έχει απομείνει, μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που έχουν πλήξει βάναυσα την περιοχή μας.

Όλοι οι φορείς τάσσονται κατά της εγκατάστασης, με ομόφωνες αποφάσεις των συμβουλίων, με κύρια την προχθεσινή (13/2), επίσης ομόφωνη, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος. Ο Δήμος με τη σειρά του τάσσεται κατά και δεσμεύεται να κινηθεί νομικά κατά πάντων υπευθύνων.

Λέμε όχι στο έγκλημα στο Μαυροβούνι! Λέμε όχι στη θυσία της φύσης!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων την Κυριακή 18/2 στις 11.00 π.μ. στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στον Πόρο Χρυσοκελλαριάς, στην αρχή του δρόμου για το βουνό».