Καθημερινές οι κλοπές και οι συλλήψεις Ρομά σε όλη τη Μεσσηνία

Καθημερινές οι κλοπές και  οι συλλήψεις Ρομά σε όλη τη Μεσσηνία

Ξανά και ξανά συλλαμβάνονται οι ίδιοι δράστες

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το φαινόμενο των καθημερινών κλοπών στη Μεσσηνία από Ρομά, παρά τις συνεχείς συλλήψεις από την Αστυνομία, οι οποίες μάλλον δεν τους… πτοούν.

Ακόμα και δράστες που είχαν συλληφθεί μόλις λίγες ημέρες πριν, ξανασυλλαμβάνονται για τα ίδια αδικήματα. Άλλοι τρεις Ρομά, λοιπόν, συνελήφθησαν χθες για ισάριθμες περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Μάλιστα, σε σημαντικό αριθμό των κλοπών που καταγγέλλονται, αυτές εξιχνιάζονται και γίνονται συλλήψεις, όμως όλα δείχνουν ότι πλέον το μέτρο της καταστολής δεν επαρκεί.

Σηκώνουν ότι βρουν…
Ξημερώματα της Τρίτης ένας 40χρονος Ρομά, μαζί με άγνωστο συνεργό, μπήκε σε αυλή σπιτιού στη Βαλύρα και αφαίρεσε τρία αλυσοπρίονα, γεωργικά εργαλεία, ένα κονταροπρίονο, έναν χάλκινο ψεκαστήρα και ένα χάλκινο καζάνι, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ. Η δράση τους, όμως, καταγράφηκε από κάμερες και έτσι λίγες ώρες μετά ο 40χρονος εντοπίσθηκε στη Μικρομάνη και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στην κατοχή του βρέθηκε το κονταροπρίονο, ενώ ο χάλκινος ψεκαστήρας και το χάλκινο καζάνι βρέθηκαν κρυμμένα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βαλύρας.

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί από την Καλαμάτα το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας που έχει αναλάβει την υπόθεση, από το βράδυ του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής είχε διαπράξει κι άλλες κλοπές. Ειδικότερα, διέρρηξε σπίτι στο Μελιγαλά και αφαίρεσε 280 ευρώ, ένα αλυσοπρίονο και μια χρεωστική τραπεζική κάρτα. Μάλιστα, επιχείρησε με την κάρτα να κάνει δύο συναλλαγές σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Άγιο Κωνσταντίνο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στην Καλαμάτα, έσπασε τζάμι σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και αφαίρεσε μια τσάντα, η οποία περιείχε προσωπικά έγραφα, ένα ρολόι και 200 ευρώ. Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου έσπασε το τζάμι σε αυτοκίνητο, αλλά δεν αφαίρεσε κάτι.

Κι άλλες κλοπές
Το μεσημέρι της Τρίτης άλλος ένας 40χρονος συνελήφθη στο Ασπρόχωμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος για περίπτωση κλοπής.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο 40χρονος πήγε σε κατάστημα ζωοτροφών και εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή 300 ευρώ. Μετά τη σύλληψή του προέκυψε ότι ο 40χρονος δεν είχε προβεί και στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Το απόγευμα της Τρίτης, στην Καλαμάτα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ένας 27χρονος Ρομά, γιατί διέρρηξε πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Αρφαρά και αφαίρεσε χρήματα. Τα ξημερώματα της Δευτέρας διέρρηξε την κεντρική πόρτα του πρακτορείου ΟΠΑΠ και αφαίρεσε 300 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από τις 17 Ιανουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου ο 27χρονος διέρρηξε τρεις φορές το σπίτι και την αποθήκη ίδιου κατοίκου στα Αρφαρά και συνολικά αφαίρεσε σιδερένια εργαλεία και ανοξείδωτα αντικείμενα, αξίας 700 ευρώ, δύο ποδήλατα, είδη οικιακής χρήσης, βάνες και χαλκοσωλήνες ύδρευσης, καθώς και ένα πλυντήριο, αξίας 200 ευρώ.

Προανάκριση γι’ αυτές τις υποθέσεις διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη