ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με ανάδειξη του έργου που επιτελεί

ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με ανάδειξη του έργου που επιτελεί

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στο ξενοδοχείο Rex έκοψε το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.» Μεσσηνίας.  Εκεί παρευρέθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και τοπικοί παράγοντες που στηρίζουν καθημερινά το έργο της πρόληψης των εξαρτήσεων μέσα από τη συνεργασία τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας, Άγγελος  Χρονάς, απηύθυνε χαιρετισμό, κάνοντας λόγο για τη σημασία της πρόληψης και η επιστημονικά υπεύθυνη, Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, παρουσίασε τις δράσεις σε όλες τις ομάδες-στόχους που έλαβαν χώρα κατά το έτος 2023.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λυδία Εξηνταβελόνη και η αντιπρόεδρος του παραρτήματος Καλαμάτας του Ερυθρού Σταυρού, Μαριλένα Γυφτέα. Επίσης, παρευρέθησαν εκπρόσωποι φορέων που αποτελούν και μέλη της αστικής εταιρείας του ΚΕΠΕΠΨΥ, όπως ο αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, ο κ. Νικόλαος Ματθιόπουλος ως εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και ο κ. Χάρης Αβραμίδης ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τη μουσική τους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Ανδρέας Σολδάτος και Γεώργιος Σταθόπουλος, με τον καθηγητή τους Αντώνη Κουφουδάκη, δημιουργώντας μια θετική και ζεστή ατμόσφαιρα. Μάλιστα, ο κ. Κουφουδάκης ήταν και ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας, ενώ το δώρο ήταν μια δώρο-επιταγή των 100 ευρώ από τοπική επιχείρηση σούπερ-μάρκετ.