Κέλβιν Κίπτουμ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών

Κέλβιν Κίπτουμ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών

Λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί για τον θάνατο του Κέλβιν Κίπτουμ, του δρομέα που κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου από τον Οκτώβριο του 2023.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο 24χρονος δρομέας σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα μαζί με τον προπονητή του, Ζερβέ Χακιζιμάνα, την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο Κίπτουμ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο πρώτα προσέκρουσε σε δέντρο και στη συνέχεια κατέληξε σε χαντάκι σε μία πολύ απαιτητική ορεινή διαδρομή. Μία ακόμη επιβάτης του οχήματος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός της Κένυας, Ράιλα Οντίνγκα αποχαιρέτησε τον Κέλβιν Κίπτουμ με μια ανάρτησή του στο Twitter (X).

“Απαίσια νέα καθώς θρηνούμε την απώλεια ενός μοναδικού ατόμου, του Κέλβιν Κίπτουμ, κάτοχου παγκοσμίου ρεκόρ και ειδώλου του στίβου της Κένυας. Μαζί με τον προπονητή του σκοτώθηκε τραγικά σε τροχαίο ατύχημα απόψε. Το έθνος μας θρηνεί την απώλεια ενός αληθινού ήρωα“, έγραψε στην ανάρτηση.

Ο Κενυάτης κατέρριψε το ρεκόρ του μαραθωνίου στο Σικάγο το 2023, με χρόνο δύο ώρες και 35 δευτερόλεπτα.

Ο Κίπτουμ ήταν, εκτός από κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, ο τρίτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα των δύο ωρών και δύο λεπτών. Πέρα από μαραθωνίους, ο Κίπτουμ έτρεχε και σε αγώνες 10.000 μέτρων.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (11/2), λίγες μόλις ημέρες μετά από την επικύρωση του παγκόσμιου ρεκόρ του, αλλά και δύο μήνες πριν από τον μαραθώνιο του Ρότερνταμ στον οποίο είχε στόχο να σπάσει το φράγμα των δύο ωρών.

news247.gr