ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ: 21 χρόνια προσφοράς ενάντια στις εξαρτήσεις

ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ: 21 χρόνια προσφοράς ενάντια στις εξαρτήσεις

Είκοσι ένα χρόνια προσφοράς ενάντια στις εξαρτήσεις συμπλήρωσε το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ και τα γενέθλιά του εορτάστηκαν στις εγκαταστάσεις του στην Καλαμάτα μαζί με την τελετή ολοκλήρωσης της θεραπευτικής πορείας 6 ακόμα μελών του.

Σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας, λόγω των ριζικών αλλαγών που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Υγείας στους φορείς θεραπείας, η εκδήλωση έστειλε ηχηρό μήνυμα για το αδιαμφισβήτητο έργο των “στεγνών” προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.

Οι άνθρωποι που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη ότι η απεξάρτηση είναι όχι μόνο εφικτή, αλλά και ότι αποτελεί την αποτελεσματικότερη απάντηση στο πρόβλημα της χρήσης και της εξάρτησης για το άτομο, την οικογένειά του και την κοινωνία στο σύνολό της.

Τη γιορτή, στην οποία ήταν παρόντες μέλη, απόφοιτοι, εργαζόμενοι, γονείς και συγγενείς από όλη την Πελοπόννησο, τίμησαν επίσης φίλοι, εθελοντές, συλλογικότητες και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με την παρουσία τους υπογράμμισαν την έντονη σύνδεση του προγράμματος με την τοπική κοινωνία. Σημαντική ήταν και η παρουσία των δύο Συλλόγων Οικογένειας και Φίλων του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, βασικών πυλώνων του προγράμματος, οι οποίοι ανέλαβαν να καλύψουν ανάγκες υγείας και ψυχαγωγίας των μελών του.

Δίκτυο Υπηρεσιών Πελοποννήσου
Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ φέτος συμπληρώνει, επίσης, 6 χρόνια διευρυμένης λειτουργίας ως Δίκτυο Υπηρεσιών Πελοποννήσου, με υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας για νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις σε Καλαμάτα, Πάτρα, Πύργο και Ναύπλιο.

Η θεραπευτική του πρόταση βασίζεται στην ψυχοκοινωνική προσέγγιση, χωρίς χορήγηση υποκαταστάτων, και στο παγκόσμιας εφαρμογής μοντέλο των Θεραπευτικών Κοινοτήτων.

Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής και χωρίς διακρίσεις με σεβασμό στο απόρρητο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στην Καλαμάτα στο τηλέφωνο 27210-87356.