Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: «Το ήσυχο κορίτσι» αύριο στο Εργατικό Κέντρο

Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: «Το ήσυχο κορίτσι» αύριο στο Εργατικό Κέντρο

Η ταινία «Το ήσυχο κορίτσι» θα προβληθεί αύριο από τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Η 12χρονη Κάιτ αφηγείται μια καλοκαιρινή ανάμνηση στην Ιρλανδία του 1981. Μικρότερη κόρη μιας φτωχής και πολυμελούς οικογένειας, η οποία δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο να τα βγάλει πέρα όταν η μητέρα μένει και πάλι έγκυος, παραχωρείται για τους θερινούς μήνες των σχολικών διακοπών και μέχρι τη γέννα, σε ένα ζευγάρι μακρινών συγγενών χωρίς παιδιά, και με ένα επιμελώς κρυμμένο τραγικό μυστικό.

Στην πρώτη του μυθοπλαστική απόπειρα μεγάλου μήκους, ο Ιρλανδός σκηνοθέτης Κόλουμ Μπερέιντ δίνει εικόνα και φωνή στο μυθιστόρημα της Κλερ Κίγκαν «Foster». Με θητεία στο ντοκιμαντέρ και σε τηλεοπτικές σειρές καταφέρνει να καθηλώσει το θεατή με μια ιστορία η οποία δε στηρίζεται στην πλοκή, αλλά στην ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα. Η ταινία αποτελεί την πρώτη ιστορική υποψηφιότητα της Ιρλανδίας στη μητρική της γλώσσα για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η πολύ δραστήρια Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, και ειδικότερα για το βιβλίο «Τα τρία φώτα», πάνω στο οποίο στηρίζεται η ταινία «Το ήσυχο κορίτσι», ενώ θα προλογίσει η συγγραφέας Νικολίνα Λέκκα, αντιπρόεδρος της ΕΜΣ. Παρέμβαση θα κάνει η φιλόλογος Αντωνία Παυλάκου, πρόεδρος της ΕΜΣ.

Τα ζητήματα της εφηβείας, τα οποία θίγονται στο βιβλίο και στην ταινία, θα προσεγγίσει από ψυχολογική σκοπιά η Βάνα Τζάννε, κλινική ψυχολόγος, MSC- γνωσιακή/διαλεκτική συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια, εξωτερική συνεργάτις Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο).

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

TO HΣΥΧΟ ΚΟΡΙΤΣΙ – AN CAILIN CIUIN

Drama | K-13 | 2022 | Ir | 95΄

Σκηνοθεσία: Colm Bairéad

Παίζουν: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch

21.00 | Αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολύτεκνους και φοιτητές, και είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.