Λαμπρός ο εορτασμός της Πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής

Λαμπρός ο εορτασμός της Πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής

Παρουσία του μακαριότατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄ γιόρτασε η μεσσηνιακή πρωτεύουσα την Πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ιερό ναό.

Στον όρθρο και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Τολιάρας κ. Πρόδρομο και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τίμησε τον τέως Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και Εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τη συμβολή του στην ανακαίνιση της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας. Ευχαρίστησε δε, τον μακαριότατο Πατριάρχη και τους παριστάμενους αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία στον εορτασμό της πολιούχου, Παναγίας Υπαπαντής.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, αλλά και όλη τη Μεσσηνία για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν. Στη συνέχεια ο ίδιος απένειμε τον Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου κι ένα επιστήθιο εγκόλπιο στον μητροπολίτη Μεσσηνίας προς ανάμνηση της επισκέψής του. Τέλος, δώρισε ένα από τα επιτραχήλιά του στον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη διοργάνωση των σημερινών εορτασμών.

Με το πέρας τη Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, ενώ τιμές απέδωσαν αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και φιλαρμονικές.

Στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις το «παρών» έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” Βασίλης Στίγκας, οι βουλευτές του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοπονήσου Δημήτρης Πτωχός, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.