Μεσσήνη: Έφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά – 11 συλλήψεις

Μεσσήνη: Έφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά – 11 συλλήψεις

Νέα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή της Μεσσήνης για την πρόληψη και την καταστολή εγκληματικών ενεργειών.

Συνολικά συνελήφθησαν έντεκα άτομα, ενώ κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά.

Συλλήψεις
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς Ρομά στις περιοχές Αγίου Νικολάου και Κουβέλια Μεσσήνης και Μαυρομματίου Παμίσου, ενώ υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν:

•Δύο άτομα για ναρκωτικά, εκ των οποίων το ένα κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Πρόκειται για δύο αδέλφια 46 και 40 ετών σε καταυλισμό στην περιοχή Αγίου Νικολάου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 89 ναρκωτικά δισκία και 1,1 γραμμ. χασίς

•Δύο άτομα, ένας 45χρονος και ο 19χρονος γιος του, στον καταυλισμό Κουβέλια, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα μεταλλικό μαχαίρι και μια χαντζάρα.

•Τρία άτομα, ένας 27χρονος, ένας 23χρονος και ένας 21χρονος, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων το ένα κατηγορείται και για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, σε καταυλισμό στο Μαυρομμάτι Παμίσου.

•Τέσσερα  άτομα, ένας 27χρονος, ένας 40χρονος, ένας 17χρονος και ένας 27χρονος Αλβανός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατασχέσεις
Στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν επτά παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 89 ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα κάνναβης, δύο μαχαίρια, με μήκη λάμας 7 και 13 εκατοστά, ένα κυνηγετικό όπλο, μια αυτοσχέδια ράβδος, μια χατζάρα, πλήθος φυσιγγίων.

Οι δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη