Μεσσηνία: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών από την έλλειψη ογκολόγου στο νοσοκομείο

Μεσσηνία: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών από την έλλειψη  ογκολόγου στο νοσοκομείο

Διαστάσεις, χωρίς όμως ακόμα να έχει βρει λύση, παίρνει για άλλη μια φορά το θέμα απουσίας ογκολόγου από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σε χθεσινή πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN έγινε νέα αναφορά σχετικά με το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την υποστελέχωση, που επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό τους ασθενείς και την κλινική τους εικόνα.

Το τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι χωρίς ογκολόγο από πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων κι όπως κατήγγειλε γυναίκα της οποίας η μητέρα πάσχει από καρκίνο, δημιουργούνται συνθήκες πλήρους αποδιοργάνωσης.

«Ο καρκίνος δεν περιμένει»
«H μοναδική ογκολόγος που υπήρχε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λείπει από πριν τα Χριστούγεννα με αναρρωτική άδεια. Δε γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται με εμάς. Οι καρκινοπαθείς έχουν μείνει στον αέρα» είπε αρχικά η κα Δημητροπούλου, η οποία προχώρησε στην καταγγελία στο OPEN και συνέχισε: «Ο καρκίνος είναι μια νόσος που δεν μπορεί να περιμένει. Οι χημειοθεραπείες γίνονται σε σχήματα. Όσες είναι σχηματισμένες, γίνονται υπό την  επίβλεψη αιματολόγου! Μη αρμόδιου γιατρού. Ο οποίος πέρα από το δικό του τμήμα, έχει να καλύψει και το κομμάτι της Ογκολογικής».

«Οι νέοι ασθενείς ή οι ασθενείς για τους οποίους πρέπει να σχηματιστεί νέα θεραπεία, πρέπει να απευθυνθούν αλλού. Το πιο κοντινό νοσοκομείο από την Καλαμάτα που έχει ογκολόγο είναι της Τρίπολης. Που και εκεί ένας μόνο ογκολόγος καλύπτει τις ανάγκες της  μονάδας» ανέφερε η κα Δημητροπούλου.

«Ενάμιση μήνα ακούμε πως έχουν προκηρυχθεί θέσεις για ογκολόγο, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Κι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των ασθενών.  Και το ότι οι θεραπείες στην Καλαμάτα γίνονται χωρίς την επίβλεψη ογκολόγου είναι προβληματικό από μόνο του» πρόσθεσε η καταγγέλλουσα.

Ύστατη λύση των ασθενών και όποιων έχουν την οικονομική δυνατότητα είναι να απευθυνθούν σε ιδιωτική κλινική. Αλλά το κόστος είναι δυσβάσταχτο. «Κάθε θεραπεία ξεκινά από 200 ευρώ. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να γίνουν και δύο θεραπείες το μήνα. Το κόστος είναι μεγάλο» κατέληξε η κα Δημητροπούλου.