Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί άνοιξε το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί άνοιξε το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και στην εκπομπή «Action Τώρα» παραχώρησε χθες ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με θέμα το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Ο μητροπολίτης για μία ακόμη φορά τόνισε ότι η Εκκλησία δεν αποδέχεται καμία άλλη έκφραση γάμου εκτός του θρησκευτικού, δέχεται όμως τους πάντες και δε βάζει κανέναν στο περιθώριο.

Ερωτηθείς για τη βάπτιση των παιδιών ομοφυλόφιλων ζευγαριών, είπε ότι η Εκκλησία εκφράζεται μέσα από την Ιερά Σύνοδο, για αυτό ανέθεσε στην Επιτροπή Νομοκανονικών το ζήτημα, προκειμένου να εισηγηθεί σχετικώς.

«Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας όπως θέλουν κάποιοι να διαδίδουν»,  ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο καθένας εκφράζει τις απόψεις του και ότι δεν είναι δυνατό η Εκκλησία να αναθεωρήσει την πίστη και τη διδασκαλία της.

Τέλος, υποστήριξε ότι η κοινωνία είναι διχασμένη για την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι ακόμη και οι βουλευτές δεν μπορούν να συμφωνήσουν ώστε να πάνε ενωμένοι στην ψηφοφορία.