Νίκη Τεντόγλου στο Παρίσι με 8,06 μ. – Φετινό ρεκόρ για Καραλή με 5,60 μ.

Νίκη Τεντόγλου στο Παρίσι με 8,06 μ. – Φετινό ρεκόρ για Καραλή με 5,60 μ.

Μια ακόμη νίκη για τον Μίλτο Τεντόγλου! Αυτή τη φορά στο διεθνές μίτινγκ του Παρισιού όπου ήταν πρώτος στο μήκος με καλύτερο άλμα στα 8,06 μέτρα. 

Σε ένα μίτινγκ όπου η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική με τους Γάλλους να θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι είναι πανέτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού. 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στον δεύτερο δυνατό αγώνα της σεζόν δε δυσκολεύτηκε να πάρει μια ακόμη πρωτιά. Ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,77 μ., συνέχισε με τα 8,06 μ. που του έδωσαν τη νίκη, ακολούθησε ένα στα 7,91 μ. και στην συνέχεια είχε δύο άλματα στα 7,85 μ. με το πάτημα του να είναι αρκετά πίσω από τη βαλβίδα. Στο έκτο και τελευταίο άλμα ο κορυφαίος άλτης “έγραψε” 8,01 μέτρα. 

Ο 26χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής έχει καλύτερη φετινή επίδοση στα 8,09 μ. επίδοση που είχε σημειώσει στο μίτινγκ της Οστράβα στις 30 Ιανουαρίου.

Η αγωνιστική συνέχεια θα δοθεί για τον Τεντόγλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Φετινό ρεκόρ για τον Εμμανουήλ Καραλή

Στον πέμπτο του αγώνα για φέτος ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε ότι αρχίζει και βρίσκει ρυθμό. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης στο μίτινγκ του Παρισιού σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση ξεπερνώντας τα 5,60 μ. και πήρε την πέμπτη θέση.  

Ο 24χρονος άλτης του επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,35 μ. τα οποία ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια υπερέβη με την πρώτη τα 5,50 μ. και 5,60 μέτρα. Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 5,70 μ. είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. 

Την πρώτη θέση στο μίτινγκ της γαλλικής πρωτεύουσας πήρε ο Αμερικανός Γιάκομπ Γούτεν με 5,70 μ., ύψος που πέρασαν ακόμη οι Γάλλοι Ρόμπιν Εμίγ και Άντονι Αμιράτι. 

Επόμενος αγώνας για τον Εμμανουήλ Καραλή είναι προγραμματισμένος για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.