Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας για τον ξυλοδαρμό του μαθητή

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας για τον ξυλοδαρμό του μαθητή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας με αφορμή τον ξυλοδαρμό μαθητή στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζεται και το συγκεκριμένο Γυμνάσιο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έκρηξη της σχολικής – εφηβικής βίας, που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη! Την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του σχολείου μας, συνέβη σοβαρό περιστατικό με τραυματισμό ανηλίκου, μπροστά στα μάτια των μαθητριών/μαθητών! Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε η βία να είναι η καθημερινότητα των παιδιών μας! Δεν θα επιτρέψουμε να πιστέψουν ότι αυτή είναι μία φυσιολογική κατάσταση!

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να επανέλθουν η γαλήνη και η ειρήνη στη σχολική κοινότητα της πόλης μας! Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων της πόλης με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που από την μεριά τους θα ασχοληθούν είτε εξατομικευμένα με τις ανάγκες και τις δυσκολίες των εφήβων είτε πραγματοποιώντας προγράμματα ευαισθητοποίησης για θέματα συμπεριφοράς, επίλυσης συγκρούσεων, διαχείρισης θυμού κ.α.  Επίσης, δεδομένης της δύσκολης εποχής την οποία διανύουμε  και των ψυχοπιεστικών παραγόντων (ανεργία, ενδοοικογενειακή βία κα.) καθίσταται επιτακτική η υποστήριξη των γονέων όσο ποτέ άλλοτε από όλες τις δομές ψυχικής υγείας της πόλης.

Καλαμάτα, 15/02/2024

Το Δ.Σ. του Συλλόγου