Οι αγρότες αφήνουν τα χωράφια τους και μπαίνουν στην Καλαμάτα

Οι αγρότες αφήνουν τα χωράφια τους και μπαίνουν στην Καλαμάτα

Μονόδρομος… ο δρόμος

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Μεσσήνης και Χανδρινού ακολουθώντας έτσι την κοινή γραμμή της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο σημείο που έχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ στη Μεσσήνη, οι αγρότες κάλεσαν όλους τους συναδέλφους τους, αλλά και τους κτηνοτρόφους, να συσπειρωθούν γύρω από τους αγροτικούς συλλόγους και να συμμετάσχουν την προσεχή Δευτέρα με τα αγροτικά τους μηχανήματα στην κινητοποίηση που θα γίνει στην Καλαμάτα.

Παράλληλα, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την καταστολή σε αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και για τη στάση της που, ανάλογα με την πίεση, όπως υποστήριξαν, αλλάζει.

Σχετικά με την άποψη του υπουργού ότι είναι υποκινούμενοι, απάντησαν ότι ο μόνος υποκινητής είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξ ου και αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους.

Μιλώντας για τις παροχές που η κυβέρνηση υποσχέθηκε, τις χαρακτήρισαν ψίχουλα, αφού, για παράδειγμα, η επιστροφή φόρου πετρελαίου επανήλθε στα ίδια όρια όπως πριν από δύο χρόνια, ενώ πρόσθεσαν ότι τα αιτήματά τους παραμένουν εδώ και χρόνια άλυτα.

Όσο για το κόστος παραγωγής, αυτό έχει αυξηθεί πάρα πολύ, ενώ με τη νέα ΚΑΠ υποστήριξαν ότι υπάρχει μείωση επιδοτήσεων, η οποία σε κάποιους δικαιούχους φτάνει ακόμη και το 60%.

Δήλωσαν, ωστόσο, αισιόδοξοι ότι μπορούν να κερδίσουν με τις πιέσεις που ασκούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν πέρασε το τέλος επιτηδεύματος, καθώς και το «κουτσουρεμένο», όπως το χαρακτήρισαν, αφορολόγητο, ενώ έκαναν γνωστό ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση